Hela dagen Chili con carne i slowcookern

Många efterfrågar mat som kan sättas på tidigt och är klar när man kommer hem. Chili con carne är en suverän sådan rätt då den bara blir godare och godare ju längre den står. Spiskummin och kanel ger denna rätt en underbar smak och chilin kan du justera efter tycke. Gör en stor sats och du har luncher att ta med hela veckan 😊😊

Missa inte att följa mig på Instagram och Facebook också

Chili con carne
6-8 portioner

800 g nötfärs
2 pkt vita bönor
2 burkar krossade tomater
2 köttbuljongtärningar, smulade (jag tar oftast 1 mörk oxbuljong och 1 köttbuljong)
4 vitlöksklyftor- hackade
3 msk tomatpure
1 msk balsamvinäger
1 msk kinesisk soja
2 tsk salt
1- 2 tsk chilipulver (beroende på hur stark man vill ha den)
1 tsk spiskummin
1, 5 tsk kanel

Gör så här:
– Häll ner tomatkross tillsammans med alla ingredienser utom köttfärsen. 
– Bryn köttfärsen om du tycker det är gott (jag föredrar det för smakens skull) och häll ner den i pottan och rör om ordentligt.
– Kör på låg i 7-9 h eller hög i 3-4 h (låg är att föredra för smakens skull)

Servera med ris och en krispig sallad med fetaost.

Kokböcker och ljudbok från Lindas MathörnaLÄS MER HÄR

22 comments on “Hela dagen Chili con carne i slowcookernAdd yours →

    1. Hej Eva
      Det är en liten personlig smaksak. Om du hackar den så blir den inte lika skarp i smaken och du kan ha mer i. Pressar du den så får du en skarp vitlökssmak och du får halvera antalet vitlöksklyftor. Lycka till 😊👍

  1. hej! ska prova göra den här! men tror du att det går lika bra med andra typ bönor? vi gillar svart bönor helst hemma, eller är de för små?

    1. Jag hade bönor från tetra, har inte gjort på torkade bönor , men prova och berätta hur du gjorde 😊👍

  2. Hej Linda !🙂
    Din Chili con Carne blev fantastiskt mustig och god !
    Jag hade lite paprika i för egen smak, men det hade igentligen inte behövts.
    De utav dina recept jag gjort har varit goda allihopa !😁👍

  3. Hej denna rätt ska jag göra idag i min slowcoccer Det blir för första gången blir spännande😊

  4. Hej!
    Har just skaffat slowcooker och vill testa en vegetarisk chili och funderar på om man kan använda en vegetarisk färs (anamma) eller om den kokar sönder över tid?

    1. Det funkar toppen med vegofärs, har testat anammas och det blir kanon. Men ha i 2 dl mer vatten som regel om du byter ut köttfärs mot vegofärs. Kött avger vätska vilket inte vegofärs gör 😊

Lämna ett svar till Linda Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *