Hela dagen Chili con carne i slowcookern

Många efterfrågar mat som kan sättas på tidigt och är klar när man kommer hem. Chili con carne är en suverän sådan rätt då den bara blir godare och godare ju längre den står. Spiskummin och kanel ger denna rätt en underbar smak och chilin kan du justera efter tycke. Gör en stor sats och du har luncher att ta med hela veckan 😊😊

Nu är förbokningen för min nya kokbok ”Kom i form med din slowcooker” igång 🤩 Detta är en kokbok fylld av hälsosamma och kaloriberäknade recept. Förboka och få ett signerad bok klicka här fär att förboka

Missa inte att följa mig på Instagram och Facebook också

Chili con carne
6-8 portioner

800 g nötfärs
2 pkt vita bönor
2 burkar krossade tomater
2 köttbuljongtärningar, smulade (jag tar oftast 1 mörk oxbuljong och 1 köttbuljong)
4 vitlöksklyftor- hackade
3 msk tomatpure
1 msk balsamvinäger
1 msk kinesisk soja
2 tsk salt
1- 2 tsk chilipulver (beroende på hur stark man vill ha den)
1 tsk spiskummin
1, 5 tsk kanel

Gör så här:
– Häll ner tomatkross tillsammans med alla ingredienser utom köttfärsen. 
– Bryn köttfärsen om du tycker det är gott (jag föredrar det för smakens skull) och häll ner den i pottan och rör om ordentligt.
– Kör på låg i 7-9 h eller hög i 3-4 h (låg är att föredra för smakens skull)

Servera med ris och en krispig sallad med fetaost.

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna

Kokbok 📚 ”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Hur får du vardagslogistiken att går ihop? Denna bok hjälper dig till en godare och mindre stressad matvardag

Kokbok 📚 ”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Vet du inte var du ska börja? Vill du se bredden av allt du kan laga i din slowcooker? Då är detta kokboken för dig.

Ljudbok 🎵 Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking

19 comments on “Hela dagen Chili con carne i slowcookernAdd yours →

    1. Hej Eva
      Det är en liten personlig smaksak. Om du hackar den så blir den inte lika skarp i smaken och du kan ha mer i. Pressar du den så får du en skarp vitlökssmak och du får halvera antalet vitlöksklyftor. Lycka till 😊👍

  1. hej! ska prova göra den här! men tror du att det går lika bra med andra typ bönor? vi gillar svart bönor helst hemma, eller är de för små?

    1. Jag hade bönor från tetra, har inte gjort på torkade bönor , men prova och berätta hur du gjorde 😊👍

  2. Hej Linda !🙂
    Din Chili con Carne blev fantastiskt mustig och god !
    Jag hade lite paprika i för egen smak, men det hade igentligen inte behövts.
    De utav dina recept jag gjort har varit goda allihopa !😁👍

  3. Hej denna rätt ska jag göra idag i min slowcoccer Det blir för första gången blir spännande😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.