Crock-pot: Fläskytterfilégryta med paprika, zucchini och syltlök

Jag utgick ifrån min kreolska gryta och lekte lite. Jag har ju världens största zucchini som jag försöker komma på vad jag ska göra med 😂

Fläskytterfilégryta med paprika, zucchini och syltlök

1 kg fläskytterfile
1 hönsbuljongtärning
1 dl vatten
1 burk syltlök
0.5 dl spad av syltlök
2- 3 hackade vitlöksklyftor
1 liten zucchini (eller en liten del av en gigantisk 😂)
3 dl grädde eller Creme Fraiche
3 paprikor
1 tsk timjan
Salt, peppar
Cayennepeppar
1 msk maizena
1 msk vatten

Gör så här

Skär fläskytterfilen i lite större bitar. Hacka vitlöken och skär paprika och zucchini i mindre bitar.

Fräs köttet snabbt i en panna eller i din Crockpot om den har den funktionen, så köttet får färg.

Lägg ner i pottan och häll över vatten, buljongtärning, paprika, zucchini, vitlök, syltlök och spad från syltlök. Krydda med salt, cayennepeppar och timjan.
Sätt på låg i 2- 3 h.

Blanda maizena och vatten och rör om. Häll i grädde och låt koka upp. Smaka av med timjan, salt och cayennepeppar

Servera med rotsaker som du bakar i ugn och en god sallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *