Underbar kålpudding i Crock-Pot

Hallelulja! Kålpudding är gott, kålpudding i Crock-Pot är AMAZING!

Har gjort ett gäng olika varianter och nu slog det till och allt blev perfekt. Jag drog på extra mycket på allt- vispgrädde, mer buljongtärning och mer sirap 🙂 självklart kan man byta ut ingredienserna mot det som passar en själv. Färsen blir rätt lös- det ska vara så- då blir konsistensen perfekt!!

Tips att byta ut med:

– Vispgrädde mot lättmjölk om du vill ha smalare (jag kör laktosfritt så det går toppen)
– Sirap mot fibersirap om du äter sockerfritt (har ej provat i denna rätt men det funkar rätt bra i andra maträtter)
– Prova med andra färser för andra smaker, vilt kanske? eller fläskfärs? Prova och berätta gärna i kommentarena hur det blev 🙂

Lyxig kålpudding 
4-6 personer

​1 kg vitkål
4 msk ljus sirap
1 msk kinesisk soja
1 smulad mörk oxbuljongstärning

Limpan

800 g nötfärs
2 dl vispgrädde
1 msk soja
0, 5 msk vitvinsvinäger
4 msk ströbröd
0, 75 dl vatten
1, 5 tsk salt
Svartpeppar

Gör så här 

Strimla vitkålen och lägg ner i crockpoten. Häll över sirapen och sojan och smula över oxbuljongstärningen.

Blanda ihop allt till limpan utom färsen och låt stå några minuter. Blanda i färsen och lägg ner på kålbädden.

Sätt på låg i 5- 6 h. Servera med kokt potatis eller potatismos, morötter och lingonsylt.

 

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Lars skriver:

    Prövade detta recept och kan ju bara hålla med Linda om att den blev nåt så otroligt god och såsen gjord av skyn ska vi inte tala om, Wow.

    1. Linda skriver:

      Eller hur 😊👍 vad roligt att du tyckte om den

  2. Eivor skriver:

    Så jättegod. Jag hade vildsvinsfärs lade till lite viltkrydda. Toppade med lite kol på färsen.

    1. Linda skriver:

      Åh vad roligt att höra 👍😊 bra tips med vildsvinsfärs, det ska jag prova 👍👍

  3. Jeanette skriver:

    Mums mums, nu är det på G. Men med nötfärs idag. Skall göra det med älg och fläskfärs senare om nån vecka eller så…

    Tog också lite kål ovanpå och lite mer sirap och kryddor plus nån dl vatten..

  4. Gudrun Molund skriver:

    Jättebra recept!Jag använde älgfärs.Varvade m kål o färs.Började m kål o slutade m kål.Sista halvtimmen slog jag på 5 peppar sås gjord på en påse. Smaskens!!!!!

    1. Linda skriver:

      Tack snälla 😊 vad glad jag blir att det blev bra

  5. gunilla löfgren skriver:

    Detta blev plötsligt en favvo för min man som har sagt i 35 år ”jag äter inte kålpudding” jodå så nu görs det på löpande band, har gjort i ordning en sats som står i kylen, i morgon bitti åker den i gång 🙂 tack snälla för receptet MVH Nilla

    1. Linda skriver:

      Jaaa vad roligt att höra Gunilla 😊😊😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *