Underbar kålpudding i slowcookern

Hallelulja! Kålpudding är gott, kålpudding i slowcookern är AMAZING!

Har gjort ett gäng olika varianter och nu slog det till och allt blev perfekt. Jag drog på extra mycket på allt- vispgrädde, mer buljongtärning och mer sirap 🙂 självklart kan man byta ut ingredienserna mot det som passar en själv. Färsen blir rätt lös- det ska vara så- då blir konsistensen perfekt!!

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Tips att byta ut med:

– Vispgrädde mot lättmjölk om du vill ha smalare (jag kör laktosfritt så det går toppen)
– Sirap mot fibersirap om du äter sockerfritt (har ej provat i denna rätt men det funkar rätt bra i andra maträtter)
– Prova med andra färser för andra smaker, vilt kanske? eller fläskfärs? Prova och berätta gärna i kommentarena hur det blev 🙂

Lyxig kålpudding 
4-6 personer

​1 kg vitkål
4 msk ljus sirap
1 msk kinesisk soja
1 smulad mörk oxbuljongstärning

Limpan
800 g nötfärs
2 dl vispgrädde
1 msk soja
0, 5 msk vitvinsvinäger
4 msk ströbröd
0, 75 dl vatten
1, 5 tsk salt
Svartpeppar

Gör så här 

  • Strimla vitkålen och lägg ner i slowcookern. Häll över sirapen och sojan och smula över oxbuljongstärningen.
  • Blanda ihop allt till limpan utom färsen och låt stå några minuter. Blanda i färsen och lägg ner på kålbädden.
  • Sätt på LÅG i 6-7 h eller HÖG i 4-5 h. Servera med kokt potatis eller potatismos, morötter och lingonsylt.

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Vet du inte var du ska börja? Vill du se bredden av allt du kan laga i din slowcooker? Då är detta kokboken för dig.

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Hur får du vardagslogistiken att går ihop? Denna bok hjälper dig till en godare och mindre stressad matvardag

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Kaloriberäknade recept som gör dig lycklig.

Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking

19 comments on “Underbar kålpudding i slowcookernAdd yours →

  1. Prövade detta recept och kan ju bara hålla med Linda om att den blev nåt så otroligt god och såsen gjord av skyn ska vi inte tala om, Wow.

    1. Då var det dags igen, lite dålig planering bara, blir klar vid 23tiden. Men nötfärsen var inte vacuumpackad så det fick bli så. Absolut den godaste kålpuddingen o så lått att göra i CPn.

  2. Mums mums, nu är det på G. Men med nötfärs idag. Skall göra det med älg och fläskfärs senare om nån vecka eller så…

    Tog också lite kål ovanpå och lite mer sirap och kryddor plus nån dl vatten..

  3. Jättebra recept!Jag använde älgfärs.Varvade m kål o färs.Började m kål o slutade m kål.Sista halvtimmen slog jag på 5 peppar sås gjord på en påse. Smaskens!!!!!

      1. Hejsan. Jag har precis köpt en crockpot och tänker laga mat faktiskt i husvagnen. Men upptänkte att på Campingar måste man ha med sig en 16A eller 10 A trög säkring, tur att jag läste instruktionerna före.
        Så det ska bli spännande att se hur det kommer att gå.
        Tycker att du har en bra sida för nybörjare! Tackar och bockar så länge:-)

        1. Spännande med att ha med den i husvagnen 😊 jag ska ta med den till sommarhus över midsommar. Vad roligt att du uppskattar sidan, det gör mig mycket glad 😍

  4. Detta blev plötsligt en favvo för min man som har sagt i 35 år ”jag äter inte kålpudding” jodå så nu görs det på löpande band, har gjort i ordning en sats som står i kylen, i morgon bitti åker den i gång 🙂 tack snälla för receptet MVH Nilla

  5. Har gjort efter detta recept flera gånger och det är så gott. Använder alltid nötfärs men kanske ska testa viltfärs.
    Denna gång hade jag färs som skulle gå ut nästa dag, så jag blandade ihop allt till köttfärslimpan, formade och frös in. Kan jag ha ner den frysta köttfärslimpan i slow cookern eller måste den tina först? Om det går att ha den fryst, vad ska jag välja för temp? Funkar det med HÖG 4-5h? Finns det risk att bli sjuk?

    1. Hej Ninni
      Åh vad glad jag blir att höra detta 🙂 det finns ingen risk att bli sjuk av fryst nötfärs, vet dock inte hur den blir från fryst form, har inte testat men det är superspännande om du testar och berättar hur det blev. Prova hög i 5-6 h 🙂

  6. Hej!
    Står i receptet 1 msk soja och 1 msk kinesisk soja vad är skillnaden?
    Älskar kålpudding men har aldrig gjort själv, ska bli spännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *