Slökokt kycklinggryta med aprikoser och mango chutney

När man tittar in i kylen och får feeling 🙂 då skapas de bästa recepten! Lite kyckling och aprikoser… åh, titta mango chutney… let´s play! Detta är en suverän mealprepprätt då den går att variera med tillbehör för lite olika smaker. Servera med bulgur, ris eller kanske matvete… Olika grönsaker till gör rätten varierad- sallad en dag, kokta grönsaker dagen efter.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och kika in på Crockpotskolan för tips pch recept.

Kycklinggryta med aprikoser och mango chutney
1 kg kycklinglårfileer
2 burkar krossade tomater
1 påse torkade aprikoser
1 dl mango chutney
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 tsk malen ingefära
1 tsk salt
2 kycklingbuljongtärning

Gör så här:
Om du vill (inte nödvändigt) så bryn kycklingen, annars lägg bara ner den i grytan tillsammans med resten av ingredienserna. Kör på låg i 4-5 h eller hög i 3-4 h.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna

Slowcooking och tryckkokning- en introduktion och 80 recept som alla kan laga – Köp den på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris