VIlken underbar kombo! Chilin biter till och höjer de mjukare smakerna och sedan med toppingen med bacon, fetaost och solroskärnor och pumpafrön så blev detta en festmåltid. Och det är inte dyra ingredienser alls så den är perfekt om vill ha mycket smak för liten peng.
Jag bakade ett superenkelt bröd till- det var en foccacialiknande bröd med rosmarin, timjan och fetaost. Receptet till det hittar du här 😊

Tomat, morot och potatissoppa med chili och risoni i slowcooker/tryckkokare
6 personer
5-6 potatisar, skalade och skurna i bitar
2 stora morötter, skalade och skurna i bitar
1 gul lök, hackad eller 1 tsk lökpulver
2 vitlöksklyftor, hackade eller 1,5 tsk vitlökspulver
1 liter vatten
1 röd chili eller 1-2 tsk chiliflakes
2 grönsaksbuljongtärningar
1 förpackning krossade tomater (ca 390 g)
2 krm salt
Olja att steka i
På slutet
1 dl risonipasta
Topping
Stekt bacon, pumpafrön, solroskärnor och fetaost
Gör så här:
- Bryn löken i olja i en stekpanna eller direkt i din slowcooker/tryckkokare om den har den funktionen.
- Lägg ner alla ingredienser i grytan utom risonin och kör enligt följande
- LÅG 8-9 h
- HÖG 6-7 h
- SOUP 40 min (tryckkokare)
- Lägg i risonin och kör på LÅG i ca 20-30 minuter.
- Servera med toppingar, freestyla gärna med egna påhitt 🙂

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Ljudbok ”Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag” finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.
Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking
”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris



Tre timmar kvar, la blandade bönor och champinjoner men kommer skippa risonin.(hade inte det hemma 😉)
Spännande och se hur det smakar!