Bästa julsalladen med grönkål, apelsin, granatäpple och valnötter

Denna sallad är så galet god! Saftig, krispig, söt, syrlig… allt på en gång! Detta var ett recept från Linas matkasse förra veckan och den blev en hit för alla inblandade 🙂

Vi åt den till falafel och bulgur men den gör sig fantastiskt på julbordet också som ett komplement till annan julmat som kan vara rätt tung.

Grönkålssallad med apelsin, granatäpple och valnötter
4 portioner

150 g grönkål
1 st granatäpple eller ca 1, 5 dl frysta (och tinade)
2 st apelsiner, skurna i bitar utan skal
Valnötter, hackade
0,5 msk olivolja
1 msk balsamvinäger eller äppelcidervinäger (jag använder Balsamvinäger med granatäpple från Sofias Garden, min absoluta favorit)
1 tsk flytande honung
Salt och peppar

Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till dressingen först. Skär sedan grönkålen i bitar och blanda ihop med dressingen. Grönkålen blir lite mjukare om du ”masserar” in dressingen i grönkålen en stund med händerna.

Blanda ner granatäpple, apelsinbitar och valnötter

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *