Crockpot- Lussebullskaka

den

Äntligen! En supergod lussebullskaka lagom till advent 😊 så himla smidigt att göra och du slipper passa ugnen med plåtar som när du bakar lussekatter. Det är torrjäst som är tricket. Försökte med färsk jäst, den tog 10 h och blev katastrof 😂😂 (bildbevis längst ner)

Den jäser bara en gång också så ladda inför första advent med glögg, pepparkakor och lussebullskaka ❤️👍😊

Lussebullskaka

6- 7 dl vetemjöl special

0,5 påse torrjäst

1 dl socker

2 dl mjölk

0,5 dl vispgrädde

50 g smör

125 g Kesella

1 g saffran (2 påsar)

Fyllning

100 g smör

1 dl socker

1 tsk kardemumma

Topping

Russin

Pärlsocker

Gör så här

Blanda 6- 7 dl vetemjöl med 0, 5 påse torrjäst. Blanda i 1 dl socker och en nypa salt.

Värm smör, mjölk, grädde och saffran i en kastrull. Blanda i Kesella och rör runt ordentligt. 

Blanda ner gräddblandningen i mjölblandningen och knåda ihop degen. Jäs i ca 45-60 minuter under duk.

Knåda ihop degen efter jäsning och kavla ut degen till en rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop degen. Skär ca 8 bitar och lägg ner i din bakplåtspapperklädda Crockpot.

Strö över russin och pärlsocker och sätt på locket med en träslev under locket. Sätt på hög i 2,5 h. (Men kolla lite då och då, kan behövas både kortare och längre tid beroende på crockpot)

Lyft enkelt ut den med hjälp av bakplåtspapprern.

Ät, njut och var lycklig!

Nedan mitt tidigare försök med färsk jäst… 😂 😂 Den var ledsen… Och den tog 10 h..

En kommentar Skriv kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *