Köttbullar + CrockPot = SANT!

Precis som alla andra så var jag skeptisk! Och precis som alla andra är jag frälst!!!

Vilken fullkomligt brilliant idé detta är… De blir så goda och får lite yta och gör man en stor omgång så kan man bara steka på dem när man ska värma dem om man saknar stekytan… Vilket jag faktiskt inte gjorde. Och man slipper att stå och steka och steka och steka… Ja, ni förstår 😉

Det bästa med detta var att normalt sett gillar inte barnen mina hemlagade köttbullar utan ylar efter ”vanliga köttbullar” (frysta… ”Kännersigdjuptkränkt”) men de tyckte om dessa 😀😀😀 kan det bli bättre? Nop!!

PS: Kolla in min nya facebooksida och Instagram så missar ni aldrig recept, tips och annat skoj

Köttbullar i crockpoten

800 g nötfärs

0,5 dl ströbröd

1 dl mjölk

2 tsk lökpulver

2 tsk vitlökspulver

1 tsk kinesisk soja

1 tsk paprikapulver

1,5 tsk salt

Gör så här:

Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och blanda ner kryddorna. Låt stå några minuter så det får svälla. Rör ner nötfärsen och rulla bullar i önskad storlek. Lägg ner i din Crockpot och sätt på låg i 3-4 h. Använd gärna vätskan som bildas till sås…

Använd en glasskopa för att göra köttbullarna så blir alla lika stora och det är lite roligare 🙂

 

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Amy skriver:

    Gör dina köttbullar. Har gjort dom ett antal gånger. Supergoda!

    1. Linda skriver:

      Åh vad roligt att höra Amy 😊😊

  2. Patricia skriver:

    Hej! Kan jag byta ut ströbrödet och ta ägg istället? Brukar inte ha det i de vanliga jag gör 😅

    1. Linda skriver:

      Absolut, prova 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *