5 julbordsrätter som du kan förbereda i slowcookern

Andra advent idag, det betyder att vi tänder andra ljuset i advenstljusstaken och vi ska baka lussebullar och pepparkakor och eftersom vi har fått 2 cm snö så ska vi gå till pulkabacken 🛷❄❄❄

Ju äldre jag blir desto mer blir jag väldigt pepp (läs galen 😂) av denna tid på året inför jul. Förra året så låg jag jättesjuk i Corona så hela julgrejen kom i skymundan och handlade mest om karantän, klara av att få i barnen mat och hoppas bli frisk så vi kunde ha någon typ av julfirande. Och eftersom både jag och min man tappade lukt och smak så var liksom matlagning totalt bortprioriterat utan det blev bara köttbullar och makaroner och fryspizza. Så nu tar jag igen även förra årets julmys och mat och bakkaos 😊😊.

Det finns många rätter du kan förbereda innan julafton som kommer underlätta din matlagning inför julbordet. Revbensspjällen lagar du innan och bara penslar på glaze och kör i ugnen. Köttbullarna kör du i slowcookern (ja, det BLIR KANON) så steker du bara på dem på låg värme.

Vill du göra en bubblare på julbordet så prova att göra pulled beef som du kokar i glögg som blir fullkomligt amazing. Du serverar den på små brödskivor med picklad rödlök och vitlöksfräst grönkål. Sedan kan du göra även brysselkålen innan och sedan blanda ihop med fetaost och granatäpple precis innan.

Köttbullar

Revbensspjäll

Pulled beef i glögg

Julskinka

Brysselkål

🎄🎅🤶 Julklappstips! Gav du bort eller fick slowcooker förra året? Önska dig eller ge bort en slowcookingkokbok i år. detta år. Dessa kokböcker är de enda kokböcker om slowcooking som finns i Sverige.

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Hur får du vardagslogistiken att går ihop? Denna bok hjälper dig till en godare och mindre stressad matvardag

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Vet du inte var du ska börja? Vill du se bredden av allt du kan laga i din slowcooker? Då är detta kokboken för dig.

Ljudboken ”Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag” finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

0 comments on “5 julbordsrätter som du kan förbereda i slowcookernAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.