7 december- Glöggkokt pulled beef med picklad rödlök och vitlöksfräst grönkål

Denna är en klassiker och ett av mina mest lagade recept 🙂
It makes total sense 🙂 Glöggen och rödlöken och grönkålen och mört kött och allt är bra med världen igen….
På små ciabattabröd så kan man även göra denna som snittar på en buffé eller som förrätt. Blir väldigt snyggt!! Och sa jag att det är vansinnigt gott?!?!

Det är några moment men om du gör rödlöken dagen innan och köttet tar typ 1 min att förbereda så är det egentligen bara att steka grönkål och rosta bröd kvar.. det klarar man nog även i juletider.

Glöggkokt pulled beef med picklad rödlök och vitlöksfräst grönkål

1 kg högrev
2 dl glögg
1 tsk salt
1 msk paprikapulver
1 msk sriracha
1 tsk ingefärapulver
2 msk farinsocker

Gör så här:
Lägg ner köttet i crockpoten och häll över glöggen. Blanda ihop de torra kryddorna med sockret och häll över köttet. Sätt på låg i 6- 8 h.

Picklad rödlök (görs gärna dagen innan)
3 rödlökar
2 dl ättikssprit
1 dl vatten
2, 5 dl socker
0, 5 dl salt

Skala och skiva löken tunt med en mandolin eller liknande. Häll ner vatten, ättikssprit, socker och salt i en kastrull och koka upp. När salt och socker löst sig så häll lagen över rödlöken och låt svalna. Ställ in i kylen och låt stå.

Vitlöksfräst grönkål

En stor bunt grönkål
1 finskivad vitlöksklyfta
Salt
Rapsolja (kanske med chilismak 😉 )

Gör så här

Skär kålen i mindre bitar. Värm en stekpanna på medelhög värme och lägg ner vitlök och grönkål salta.Stek några minuter tills kålen är mjuka. Rör om så inte vitlöken bränns.

Rosta ciabattabröd och servera allt tillsammans med någon god sås. Chilibearnaisesås tyckte jag var väldigt gott eller någon god vitlöksdressing.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *