6 december- Indisk linsgryta med kokosmjölk

Kokosmjölk, kanel, kardemumma, gurkmeja, ingefära…. När du ätit denna gryta så känner du liksom en mysig känsla i hela kroppen. Som om kroppen ropar – Hurra, detta var precis vad jag behövde i vintermörkret!

Denna gryta passar också väldigt bra i slutet av januari när man är så galet fattig efter jul och nyår. Gör en dubbel sats och ha matlådor resten av januari! Variera med att ha till kyckling (annars är grytan vegansk), tofu eller wokade grönsaker.

Indisk linsgryta med kokosmjölk

6 portioner

2, 5 dl röda linser
2, 5 dl vatten
400 ml kokosmjölk
1 hackad gul lök
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk färsk riven ingefära
0,5 msk gurkmeja
5-7 malna kardemummakärnor
0,5 msk spiskummin
1 kanelstång
1 kanelstång
1 tsk salt
Rapsolja att steka i

Gör så här:

Hacka lök och vitlök och fräs på medelvärme tillsammans med gurkmeja, spiskummin och stött kardemumma i några minuterBlanda sedan ner resten av ingredienserna och rör om. Kör på låg i 3-4 h.

Servera med kokt ris och limeklyftor.

Observera att linsgryta är något som kan bränna fast då vätskan går in i linserna så kör den inte för länge…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *