Filmjölkslimpa med dadlar och solrosfrön till advent

Jag fick en mängd dadlar och solroskärnor av en vän och nu försöker jag komma på 100 sätt att leka med dessa ingredienser. Detta blev så sjukt gott! Med en lagrad ost på toppen så är man i himlen. Har en ide på en variat med mer julkryddor i, återkommer med den. Men detta kan bli din nya favorit på julbordet eller till adventskalaset 🤩

Filmjölkslimpa med dadlar och solrosfrön till advent

7,5 dl rågsikt eller vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl rågmjöl
1 msk bikarbonat
10 hackade dadlar
0,5 dl solroskärnor

2 msk linfrön
1 tsk salt
1 msk farinsocker

5 dl filmjölk (eller naturell yoghurt)

Topping:

Solroskärnor

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna och de hackade dadlarna.
  • Blanda ner fil eller yoghurt. Rör om ordentligt så allt blandar sig.
  • Smöra och ströbröa en limpform.
  • Häll ner smeten i formen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 55 minuter.
  • Få ut limpan med hjälp av t ex en smörkniv av trä, låt svalna på ett galler.

Andra brödrecept

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking

”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Köp boken på Bokus, Adlibris, Isaberg eller Akademibokhandeln


1 comment on “Filmjölkslimpa med dadlar och solrosfrön till adventAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *