Bästa köttbullarna NÅGONSIN i slowcookern

Förlåt, tidigare köttbullsrecept, men du är utklassad! Detta är överlägset de godaste köttbullarna jag ätit… någonsin!! (och då har jag ätit måååååånga köttbullar).

Du gör dem i slowcookern först och sedan steker du dem så de får yta. Gör en stor omgång för det blir lätt slagsmål om de sista… jag har nu ätit dessa till lunch och middag i en vecka. På julbordet, till pasta, på smörgås, bara som de är… Min yngsta nästan skrek rakt ut sist vi åt dem – Mamma, de här köttbullarna är ju SÅ GODA!!!

Nu är det dags att förboka årets julklapp till barnen- Slottsdrakens kokbok! En kokbok för barn i 8-12 års åldern. Här blandas recept med sagor och man får följa med en busiga och matglada draken Flamma in i köket. Recepten är uppbyggda utifrån dataspelstänk där det finns svårighetsnivåer. Detta är en helt unik kokbok som redan fått mycket uppmärksamhet utfrån vårt speciella fokus på barn med NPF-diagnoser och dyslexi.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Det är några försteg men det är så värt det. Ingredienserna är lite otippade och smeten luktade faktiskt inte supergott, men ta er förbi alla ”njaaaa, jag vet inte”- tankar och gör dem bara! Nu.på.en.gång!

Bästa köttbullarna
6 portioner

1 kg blandfärs
1 kokt kall potatis, mosad
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl ströbröd
1 silverlök, hackad
2 äggulor
6 msk japansk soja
2 msk kalvfond
1 tsk aromat
Svartpeppar

Gör så här:

  • Om du inte har en kokad potatis så börja med detta, du kan dela den i mindre bitar så går det fortare
  • Blanda ihop grädde, mjölk och ströbröd och låt stå ca 20 minuter.
  • Bryn silverlöken i smör i en stekpanna, den ska bli genomskinlig och lite glansig.
  • Blanda ner stekt lök, mosad kokt potatis, ägggulor, japanska soja, kalvfonden, aromaten och pepparn och rör om ordentligt.
  • Blanda ner färsen och knåda färsen ett tag så allt blandar sig.
  • Rulla stora köttbullar och lägg dem i slowcookern. Först täcker du botten och sedan kan du stalpa försiktigt på höjden.
  • Kör på LÅG i 3-4 h eller HÖG i 1,5-2 h.
  • Lyft ur köttbullarna ur skyn (de blir rätt mycket sky som man kan göra sås på).
  • Om du ska äta dem på en gång så stek dem på lite högre värme i stekpanna så de får yta, annars så lägger du dem i kylen och steker på medelhög värme när de ska ätas.

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Vet du inte var du ska börja? Vill du se bredden av allt du kan laga i din slowcooker? Då är detta kokboken för dig.

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Hur får du vardagslogistiken att går ihop? Denna bok hjälper dig till en godare och mindre stressad matvardag

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Kaloriberäknade recept som gör dig lycklig.

Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking

1 comment on “Bästa köttbullarna NÅGONSIN i slowcookernAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *