2021 i min slowcooker

Dags att blicka tillbaka vad som hände i året 2021. Här kommer en återblick från mig både med mat, upplevelser och tankar om året som vi nu avslutar.

Det är helt omöjligt att inte prata om Corona så jag börjar med det så är det liksom färdigt sen. Detta år började nämligen med att jag precis hade varit sjuk i Corona och det var verkligen bland det värsta jag gjort. Jag har aldrig varit så sjuk och med andningen rejält påverkad och två ambulandsringningar varav en inåkning och sedan 5 månader tills jag var helt frisk så är det inget jag önskar någon.

Förutom andningen så försvann lukt och smak, vilket är nästan minst lika hemskt och att äta var enbart att tugga olika konsistenser. Jag lever för smaker och att bli berövad detta var riktigt deprimerande. Det var en vecka då jag var sängliggande helt med jobbig andning, feber, illamående och ingen lukt och smak. Det var en pissig vecka och jag mantrade i huvudet det jag säger till mina träningdeltagare varje pass… stå ut- det är jobbigt, inte farligt…. lukt och smak kom tack och lov tillbaka fortare än resten av kroppen. Jag kunde inte ens tröstäta choklad… mörker liksom…

Det var då jag gjorde i stort sett hela kokboken ”Slowcooking i vardagen”. Jag orkade inte mycket med kroppen men hjärnan var rätt pigg så om man inte orkar laga mat kan man tänka på mat 🙂 Den mat jag orkade laga var verkligen den enklast möjliga så då skapades massa goda recept 🙂 Som sagt, något gott ska man väl ha ur denna pärs.

Nu till roliga saker 🙂

Jag låg på första plats Bokus topplista för mat och dryck med ”Slowcooking- en introduktion” vilket var helt galet kul! 🤩🤩. ”Slowcooking- en introduktion” sålde slut på 3 veckor så vi hann knappt med i början. Mitt mål med den boken var verkligen att göra en baskokbok för slowcooking som kan hjälpa till att komma igång och jag fick så mycket fina kommentarer, mail, meddelanden från er som använder den. Det är ren lycka att få kvitto på att mina recept lagas och uppskattas. Det bästa som finns ❤❤ så fortsätt skicka, kommentera eller maila vad ni lagar och vad era favoriter är, både från böckerna och bloggen, det hjälper mig att veta vad som uppskattas så jag kan hitta på massa fler recept som ni vill ha.

Men nu ska vi prata om maten under året

Bland det första som hände 2021 var att jag lagade och utsåg vinnaren i tävlingen Världens mat och det var denna syrianska gryta som vann med en enhällig jury (min familj) som tyckte receptet var kanon.

Sen kom vardagen igång och mitt inlägg med 4 middagar på 2 ingredienser blev en riktig hit och även billig vegetarisk mat i slowcookern passade bra i slutet av januari.

Februari rivstartade med tiktoktrendreceptet på fetaost och tomatpasta som jag gjorde om till slowcookern vilket blev så gott och ni verkade också uppskatta den 🙂

Fiskgrytan med vitt vin och fänkål kändes rätt i februari när vi sakta börjar gå mot vårtider.

Våren bjöd på ett antal riktigt mumsiga recept såsom Cowboysoppan som jag gjorde utifrån ett recept jag fick in av en mina följare som jag lagade när vi rullade ut min fantastiska gräsmatta i april.. i snöstorm… såklart.. 😂

Förlåt, men vi måste prata om min hammock! Jag har försökt få till en hammock sedan 10 år tillbaka på en liten altan, på en större altan, på en leråker, men hur mycket jag än har velat så har det liksom inte gått… tills gräsmattan kom- och den var fantastisk! Inga nymodigheter här utan en klassisk hammock med dynor som kostade typ lika mycket som hammocken, men det var så värt det. Jag kommer bli löjligt lycklig i vår när jag får dra bort pressenningen… ni kommer bli bombade med lyckobilder på Instagram 😂😂

2022 har jag en plan att fokusera lite extra på mat för barn, både de minsta och den större modellen. Recept som enklaste kycklingen och korv stroganoffen får många hejarop från föräldrar som vill se mer av denna typ av recept.

Sen blev det varmt och det börjades hänga på stranden och jag insåg att bara denna kyckling var anledning nog att inte ställa undan slowcookern på sommaren. Du kokar kycklingen i slowcookern och sedan har du en baskyckling för alla sommarens utfklykter. Favoriten blev dock denna- wraps med kycklingröra med curry och mango chutney

Sedan införde jag Slowcookingdagen den 23 september– för om kladdkakan, kanelbullen och avskaffandet av Pluto som planet får ha egna dagar så ska även slowcookern ha det- punkt.slut!

Med boksläppet nära så åkte jag till bokmässan i Göteborg och hade en matshow som direktstreamades med Alexandra Zazzi som programledare. Jag var rent ut sagt ett nervvrak innan men det var så roligt och när väl kamerorna rullade och den lilla publiken (coronaanpassat) var på plats så var det bara så roligt. Att jag fick stå på samma scen som Tareq Taylor och Zeina som körde dagen innan och efter mig gjorde inte saken sämre 🙂

Releasen Slowcooking i vardagen gjorde jag på Coop Folkparken i Södertälje där jag fick träffa massa underbara människor och jag pratade så mycket att jag helt glömde fotografera… 😂😂

Sen började hösten på riktigt och med dem en massa goda nya recept. Vad sägs om linsbolognese med mango chutney eller denna vilda köttfärssås med kantareller och parmesan… mums!

Ni fick även rösta vilket recept ni ville att jag lagade och det första receptet blev en vegetarisk Aloo palak. sedan den brasilianska fiskgrytan och jag avslutade med en fullkomligt magisk Osso buco..

I november så släppte jag även en ljudbok om slowcooking där du kan lyssna på när jag pratar om slowcooking, matminnen och massa mat så in på där ljudböcker finns och lyssna på mig under din lunchpromenad 🙂

Jag drog igång Slowcookingskolan som är en serie blogginlägg som ska hjälpa dig från den stund du står med en slowcooker framför dig och undrar vad du ska göra nu. Jag kommer bygga på den under 2022 och tveka inte att hojta till vad du vill lära sig mer om 🙂 Den har fått jättehärlig respons från er och det peppar ju bara mig ännu mer att bygga ut den..

Sedan körde vi en tävling som resulterade i att jag gjorde ett gäng etiopiska recept som blev grymma- en lammgryta och en kycklingrätt med ägg och jag har fortfarande en karelsk gryta och en jerk chicken som ska lagas nu i början på året 🙂

Sista månaden har varit julfokus såklart och jag tror aldrig jag haft så många visningar som på risgrynsgröt och även andra julrecept som jag nu samlat i slowcookingskolan- tema jul

Vi peppade igång inför nyår med denna oxfile som bara blev amazing och sen avslutade jag året med dessa köttbullar! De knäckte mig helt! De blev introducerade förra julen av min systerdotter Evelina och nu gjorde jag dem äntligen i slowcookern. Jag säger- gör dem bara!!

Det var 2021!!! Kan 2022 slå detta år undrar ni?

Jag säger – OH MY GOD! Ni har ingen aning om vad som väntar under 2022… 🤩🤩🤩🤩

Så big cliffhanger på den… 😂😂

Hoppas just du som kommit hela vägen hit i inlägget får en amazing 2022! Och glöm inte att även om livet känns tungt av olika anledningar så skulle vi faktiskt inte förstå att vi är lyckliga om inte vi upplevde tunga stunder.. och vad gör vi när livet känns blää.? Jo, vi lagar mat!

kram ❤❤❤❤❤❤❤

0 comments on “2021 i min slowcookerAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *