Korvstroganoff i slowcooker/tryckkokare

Ja, detta är en fantastiskt bra idé! Barnen var fullkomligt överlyckliga och detta var ”100 miljoner gott mamma” (de är väldigt ärliga mina barn, jag provar ju allt på dem och det kan gå från ”jag älskar inte detta, mamma” till ”fantastiskt”).

Det tog lite tid innan jag provade detta, för trots att jag alltid blir överbevisad när jag väntat med att prova något så undrade jag ändå, blir det verkligen bra i slowcookern- svaret är JA! Man kan säga att allt som har tomat i sig blir nästan alltid bättre av att stå länge, och även om falukorv inte i sig tjänar på att gå länge så blir såsen amazing och maten.är.klar.när.du.kommer.hem!

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Du kan variera med att servera med ris eller pasta. Prova även att byta ut falukorv som kryddiga korvar för en lite mer smakrik variant 🙂

Korvstroganoff
6-8 portioner
800 g falukorv, skuren i mindre bitar
2 burkar krossade tomater
3 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
0,5 dl tomatpuré
1, 5 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1,5 tsk salt

På slutet:
3 dl grädde

Gör så här:
– Antingen steker du falukorvsbitarna som du vill ha lite yta, annars kan du bara lägga ner allt i slowcookern och rör om
– Kör allt på låg i 8-9 h eller hög i 6-7 h eller MEAT/ STEW i 15 minuter
– Häll i grädde och kör på hög i 30-45 min
– Servera med ris eller pasta. Eller som vi gjorde, igår ris och idag pasta 🙂

Slowcookerkokboken
Slowcookerkokboken finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

0 comments on “Korvstroganoff i slowcooker/tryckkokareAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *