Det är receptet är inspirerat av ett recept från Under vårt tak. Att laga fiskrätter i slowcookern kanske inte känns helt logiskt men du gör med fördel grytbasen i slowcookern och sedan lägger du bara i fisken på slutet. Denna gryta är en underbar fiskgryta med massor av smaker.
Den passade perfekt med mitt nybakade surdegsbröd 🤩 Efter att under 1,5 år följt Millans alla brödbak på Salt & peppar så kände jag att nu är det dags att damma av brödkaveln och börja baka 🥯🥖🍞 recept på brödet kommer snart på bloggen.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇
Brasiliansk fiskgryta
4- 6 portioner
Grytbasen
1 st gul lök, finhackad
1 st röd paprika, skuren i bitar
1 st gul paprika, skuren i bitar
2 st vitlöksklyfta, finhackad eller 1,5 tsk vitlökspulver
1 fiskbuljongtärning, skuren i mindre bitar
390 g krossade tomater
1 dl vatten
2 msk nypressad lime
1 tsk mald ingefära
2 tsk paprikapulver
2 tsk mald spiskummin
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
På slutet
600 g vit fiskfilé, t ex kolja eller torsk, skuren i mindre bitar
4 dl kokosmjölk
Gör så här:
– Fräs lök, paprikabitar, hackad vitlök i olja på medelhög värme i en stekpanna eller direkt i don slowcooker om den har den funktionen.
– Lägg ner alla ingredienser till grytbasen och rör om.
– Kör på LÅG i 6-7 h eller på HÖG i 4-5 h.
– Häll i kokosmjölken och fiskbitarna och kör på HÖG i 30 minuter.
– Servera med ett gott bröd
Slowcookingkokböcker
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
0 comments on “Brasiliansk fiskgryta i slowcookern”Add yours →