Jul i slowcooker- Risgrynsgröt

Risgrynsgröt är en fullkomlig självklarhet i juletid och ännu självklarare är att göra den i din slowcooker. Enkelt, du bränner inte gröten och den blir amazing.

Vår jultradition är alltid att vi går upp på julaftonsmorgon och äter julfrukost med julskinka och smörgås på vörtbröd, sedan förebereder jag risgrynsgröten och sedan tar vi det bara lungt och myser framför granen och sedan äter vi grötlunch.

Det här är mitt bästa grötrecept

Tomtegröt till 6 personer :
2 1/2 dl grötris
5 dl vatten
1 msk smör
1 tsk salt
9 dl mellanmjölk
2-3 mindre kanelstångar
1/2 tsk vaniljpulver
Strösocker, kanel och mjölk till servering

Gör så här:
Blanda ihop allt i din slowcooker. Sätt timern på 2½-3 timmar HÖG. Tiden beror på ris och din slowcooker. Rör om lite då och då. Du kan lätt köra 2 ½ timmar och sedan lägga på ”hålla-värmen” om den inte skall ätas på en gång.

Nu kan du köpa min slowcookerkokbok 🙂 Den finns på Bokus och på Isaberg förlags hemsida

Följ mig på Instagram och Facebook för mer matlagning i vardagen

slowcookerkokbok

12 kommentarer Skriv kommentar

  1. Kalle skriver:

    Vad tror du om att köra den på Låg värme över natten istället? Har du provat det?

    1. Linda skriver:

      För mig blir den klar på 2-3 h så jag skulle inte göra det med risk att bränna den..

  2. Eivor skriver:

    Nu har jag kört min gröt i 8 Tim hög och det är som välling. Jag undrar vad som är fel.

    1. Linda skriver:

      Jag har hört talas om att det har hänt ibland, har aldrig varit med om det själv.. dåligt ris?? Prova igen.

  3. Mathilda skriver:

    Superbra recept! Inget vidbränt och perfekt krämighet 👌

    1. Linda skriver:

      Åh vad roligt att höra 😊😊 tack

  4. Lotta skriver:

    Vad tror du om att göra gästens rösten på risdryck i slowcookern?

  5. Lotta skriver:

    Vad tror du om att göra gröten på risdryck i slowcookern?

    1. Linda skriver:

      Hej Lotta
      Det tror jag absolut att du kan prova… inte provat själv, men prova och berätta gärna hur det blev 🙂

  6. kjell skriver:

    Hej
    Testade att göra risgrynsgröt i Slowcookern i dag. Körde först 3 tim hög. Rörde om varje halvtimme. Men den blev mycket lös. Körde 1 tim till på låg. Nu har den tjocknat lite mer.
    Kan det vara så att det är för mycket vätska . Det låter mycket med 9 dl mjölk och 5 dl vatten.
    Det är första gången jag testar detta recept. Man blir så besviken när det inte blir bra.
    Får önska en god jul

  7. kjell skriver:

    Hej
    Testade ditt recept på risgrynsgröt i dag. Körde 3 tim hög. Men den blev för lös. Körde sen 1 tim låg .Den blev lite tjockare. Men inte som risgrynsgröt ska vara . Kan det vara så att det är för mycket vätska. Blir mycket besviken när det inte blir lyckat.

    Får önska en god jul

    1. Linda skriver:

      Hej Kjell
      Hmm, skumt, det brukar inte bli så för mig, men det kan vara något att risgrynen kanske drar åt sig olika mycket beroende på vilka gryn man har. PRova och minska vätskan. God Jul 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *