Crockpot- Fisksoppa med saffran, lime och vitlök

Mera fisksoppa åt alla! Fisk och saffran slår sällan fel, kombinera med grädde, créme fraiche (jag gillar att köra 50/50 för att få det syrliga och det gräddiga runda samtidigt) och mumsiga grönsaker, lime och vitlök så är världen bra igen.

Kör grunden under dagen och lägg i det sista på slutet. Detta är en stor sats, jag lagar oftast för 4-6 personer men nu ökade jag det rejält för att ladda lunchlådor.

Fisksoppa med saffran, lime och vitlök

6-8 portioner

2 gula lökar, hackade

4 vitlöksklyftor, finhackade

1 g saffran (två påsar)

1 tsk paprikapulver

16 cocktailtomater

2 msk olja

1 msk tomatpuré

2 morötter i skivor

3 paprikor, röda

8 dl vatten

3 fiskbuljongtärningar

1 lime

1,5 tsk salt

Pinch av cayennepeppar

Hälls i sista timmen

3 dl créme fraiche

3 dl grädde

1,4 kg fisk (tog torsk och lax blandat) i bitar

Gör så här

Fräs gärna lök, hackad vitlök och saffran i oljan för bästa smak men vid tidsbrist, lägg ner lök, vitlök, saffran och resten av ingredienserna förutom grädde, créme fraiche och fisk. Kör på låg i 5-6 h. Sista timmen så häller du i fisk och mejeri. Öka till hög och kör en timme till.

Servera med aioli och ett gott bröd. Jag kör lite LCHF så jag åt med ostplättar från Tjockkocken.



2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Tessan skriver:

    Blir inte fisken torr på 1 timme hög? Inte så van vid crocken ännu (bara annt låg) och tänker på hur snabbt fisk går på spisen. Ser ljuvligt gott ut!

    1. linda skriver:

      Eftersom jag har i så mycket créme fraiche och grädde så tar det en stund innan den blir varm. Men du har helt rätt . Skulle jag lägga i fisk i en helt varm vätska skulle det räcka med 20 – 30 minuter. 👍

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *