Pulled chicken och misstag jag gjorde när jag började slökoka

Detta var mitt första Crock-Potrecept 🙂 Så här skrev jag då:

Idag invigde jag min CrockPot, en gryta som drivs med el och som man gör långkock i. Snablarns, vad bra det blev.

Blev lite nostalgisk så den behövde få ett liten comeback och lite redigering, när jag började med Crock-Pot och slökokning så fanns det knappt något recept på svenska om detta och jag gjorde så många fel, hahaha! 🙂

Fel jag gjorde:
1. Tänkte att längre är bättre på allt! Helt naturligt då många amerikanska recept är på detta sätt. Men kycklingfilé blir INTE bättre av att stå 10 h- tvärtom- den blir torr

2. Körde potatis i 3 h i en gryta och tänkte att såklart blir den klar nu, potatis tar ju bara 30 min i kastrull! FEL! Den tar låååååång tid, varför vet jag ej, men så är det

3. Stekte inte löken innan jag la ner den. Lök som man bara lägger ner i din slowcooker avger en lite sur och konstig smak om du inte steker den först. Så om jag har bråttom så hoppar jag över löken

4. La ner broccoli och körde hela dagen 🙂 Den var oigenkännelig då… bra för soppa, ej för något annat

Pulled Chicken
800 g Kycklinglårfileer

Sås
5 msk ketchup
2 msk mango chutney
1,5 msk farinsocker
3 msk kinesisk soja
1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här:
Blanda ihop såsen. Lägg i kycklingen och häll i såsen (om du vill bryna kycklingen innan så gör det, men det behövs inte). Kör 3-4 h på låg

Serverade med kokt ris och sallad och picklad rödlök

Andra serveringstips: avokado, gräddfil, nachochips

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook