Italiensk pulled beefgryta med bacon i slowcooker

Detta är köttfärssås och spagetti fast 5 gånger lyxigare!! Men det är varken dyrare eller svårare. Det är sådana här recept som visar på slowcookerns absoluta styrkor. Det.blir.amazing!!!!

Italiensk pulled beefgryta med bacon
6-8 portioner

800 g högrev
3 burkar krossade tomater
2 paket bacon (vanlig eller kalkon), skuren i mindre bitar
4 msk oxfond med rödvin
2 msk balsamvinäger
1 dl rödvin/matlagningsrödvin
2 tsk lökpulver
2,5 tsk vitlökspulver eller 2 pressade vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
1,5 tsk salt

Tillbehör
Tagliatelle eller någon annan lite lyxigare pasta
Riven parmesanost

Gör så här:
– Dela köttbiten i 2-3 mindre bitar och bryn den runt om i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen
– Lyft ur köttet och bryn baconet snabbt
– Lägg i resten av ingredienserna och kör på låg i 6-8 h
– Ta och dra eller tryck på köttbitarna så faller de spönder väldigt lätt. Rör om
– Servera med kokt pasta och riven parmesanost

I november kommer min slowcookerkokbok 🙂 nu kan du förbeställa den via Isaberg Förlag HÄR. Den kommer även säljas via Bokus och Adlibris när den släpps.

Följ mig på Instagram och Facebook för mer matlagning i vardagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *