Hel rostbiff i slowcookern

Den bara smälter i munnen! Att göra helstekt kött i din slowcooker är busenkelt.

Jag rekommenderar att du investerar i en digital kötttermometer, det kommer hjälpa dig få perfekta köttbitar.

Hel rostbiff

1,2 kg rostbiff

1 tsk salt

1 tsk vitlökspulver

1 tsk paprikapulver

Smör

Gör så här:

Blanda ihop kryddorna och krydda köttbiten ordentligt

Bryn rostbiffen i en stekpanna

Lägg rostbiffen i din slowcooker och tryck in termometern. Sätt den på önskad temperatur: 55 grader för rött, 60 för rosa, 65 för genomstekt.

För min stek tog det knappt 2 h att ta sig till 55 grader på låg.

Laga i ugn: kör rostbiffen på 125 grader ca 1,5- 2 h. Kör även här med termometer.

Följ Lindas Mathörna på Instagram och Facebook

Slowcookerkokbok kommer november 2020

Missa inte veckans slowcookertips

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Nina Talbrant skriver:

    Har aldrig ätit godare rostbiff än detta, saftig och smakrik. Och såsen. Gjorde sås på bottenvätskan i slökokaren. Maizena brunsås och gräddmjölk. Skulle nästan bara kunna äta den ensam.
    Denna rätt måste komma in i din kokbok.

    1. Linda skriver:

      Åh!!! Gud vad glad jag blir över detta!! Jag kan erkänna att jag faktiskt åt den själv.. hahaha, gjorde matlådor till bara mig 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *