Den bara smälter i munnen! Att göra helstekt kött i din slowcooker är busenkelt.

Jag rekommenderar att du investerar i en digital kötttermometer, det kommer hjälpa dig få perfekta köttbitar.
Hel rostbiff
1,2 kg rostbiff
1 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
Smör
Gör så här:
- Blanda ihop kryddorna och krydda köttbiten ordentligt
- Bryn rostbiffen i en stekpanna
- Lägg rostbiffen i din slowcooker och tryck in termometern. Sätt den på önskad temperatur: 55 grader för rött, 60 för rosa, 65 för genomstekt.
- För min stek tog det knappt 2 h att ta sig till 55 grader på låg.
Laga i ugn: kör rostbiffen på 125 grader ca 1,5- 2 h. Kör även här med termometer.
Följ Lindas Mathörna på Instagram och Facebook
I november så släppte jag min första kokbok som slowcooking. Nu kan du köpa boken på Bokus eller via förlaget Isaberg

Har aldrig ätit godare rostbiff än detta, saftig och smakrik. Och såsen. Gjorde sås på bottenvätskan i slökokaren. Maizena brunsås och gräddmjölk. Skulle nästan bara kunna äta den ensam.
Denna rätt måste komma in i din kokbok.
Åh!!! Gud vad glad jag blir över detta!! Jag kan erkänna att jag faktiskt åt den själv.. hahaha, gjorde matlådor till bara mig 🙂
Men vänta nu – klar på två timmar i en crockpot på low? Borde väl snarare ta typ 8-9 timmar??
Man skulle tro det, men det går mycket snabbare än man tror. Termometer är verkigen att föredra 🙂
Hade du ingen vätska i? På vår slowcooker står dw att vätskan ska täcka minst hälften av maten o ja e helt ny på detta o vill inte göra bort mig 😊
Ja, det står det, jag gör inte det och de flesta gör inte det. det behövs inte, kött avger vätska så det blir alltid vätska i botten när du gör sådana här rätter 🙂
Hej
Helt ny på detta.
Var det ”high” eller ”low” Crock Potten för detta?
// Mia
Hej Mia
Denna körde jag på låg eller LOW 🙂
Jag körde på låg
Hej.. hur länge har du den på low ?
Ca 2 h tog det för mig 😊