Butternutpumpasoppa med röd curry och kokosmjölk toppad med granatäpple

Känner att jag varit dålig på recept med pumpa, detta måste rättas till omedelbart så här kommer ett fantastiskt recept med butternutpumpa (den kallas också butternutsquash) med massa smaker och toppingen av granatäpple och jordnötter blir hela amazing!!

Butternutpumpa med röd curry och kokosmjölk toppad med granatäpple
6-8 portioner

1 butternut pumpa (ca 20 cm lång), skuren i mindre bitar
1 morot, skalad och skuren i slantar
2, 5 dl vatten
1,5 msk fisksås
1 grönsaksbujongtärning
1 msk röd curry
4 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk salt

På slutet
2 burkar kokosmjölk

Topping
Granatäpple och jordnötter

Andra tips på topping:
– Bladspenat
– Skivad purjolök
– Solroskärnor

Gör så här:
– Lägg ner pumpa och morot i din slowcooker tillsammans med resten av ingredienserna (förutom kokosmjölken)
– Kör på låg i 6-8 h
– Lyft ur de mjuka bitarna av pumpa och morot och mixa till en puré med en stavmixer.
– Lägg tillbaka purén i slowcookern och häll i kokosmjölken
– Kör på hög i 30-45 minuter
– Servera med granatäpple och jordnötter och bröd grillat i ugn med örtsalt.

I november kommer min slowcookerkokbok 🙂 nu kan du förbeställa den via Isaberg Förlag HÄR. Den kommer även säljas via Bokus och Adlibris när den släpps.

Följ mig på Instagram och Facebook för mer matlagning i vardagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *