Morotssoppa med ingefära och chili i slowcooker

Anledningar till varför du ska göra denna soppa:
1. Den kan stå hela dagen
2. Det krävs 5 minuter av förberedelser
3. Den innehåller 5 ingredienser som är superbilliga
4. Den är GOD!!!

Mixa morötterna i en bunke när du kommer hem och servera med ett gott bröd eller värm mindre pizzor och skär i mindre bitar som tillbehör

Morotssoppa med ingefära
4-6 portioner

Ingredienser
10 morötter
7 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk färsk riven ingefära
1-2 tsk sambal oelek
salt
peppar

På slutet:
2,5 dl matlagningsgrädde eller havregrädde

Gör så här
– Skala och skär morötterna i slantar
– Lägg ner resten av ingredienserna utom grädden
– Kör på låg i 8-9 h
– Lyft ur morötterna med en slev och lägg i en bunka, mixa dem till en puré med en handmixer.
– Lägg tillbaka purén och rör om. Häll i grädden och kör på hög i ca 30 minuter.
– Servera med ett gott bröd

Följ mig på Instagram och Facebook
Slowcookerkokbok kommer november 2020
🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *