Pulled beef med mango chutney och curry med avokadodressing

Fullkomligt fantastiskt! Detta blev så galet gott och jag förundras över hur många olika varianter man kan göra på pulled och det blir helt olika rätter. För pulled är bland det enklaste du kan göra i din slowcooker (denna kan du även köra i din Crock-Pot Express och tryckkoka). Det är bara att lägga ner allt och köra igång. Jag brynde köttet innan för jag gillar det, men det är inget som man måste.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder

Jag har gjort detta recept med många variationer så du kan välja beroende på tid och vad du har hemma. Även avokadodressingen kan du ersätta med Green Goddess dressingen från Rydbergs som jag har på typ allt 🙂

Pulled beef med mango chutney och curry med avokadodressing

4- 6 portioner
1 kg högrev
2 tsk lökpulver eller 2 gula lökar (bryn löken om du tar färsk)
3 vitlöksklyftor eller 1, 5 tsk vitlökspulver
1 röd chili (kan uteslutas för en mer barnvänlig variant eller ta 0,5 tsk chilipulver)
1 krm muskot
1 msk curry
1 dl mango chutney
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten (2 dl om du kör den med tryckkokning i Expressen)
1 msk ättikssprit
1 tsk salt

Till servering
Libabröd
Strimlade grönsker (jag tog machesallad och raw slaw från Coop)
Picklad rödlök (se recept längre ner)
Avokadodressing (se recept längre ner)
Klyftpotatis om man vill lyxa till det ännu mera

Gör så här:
1. Bryn köttet i en stekpanna eller direkt i din slowcooker som du har den funktionen. Kör du Expressen då kan du steka direkt i via Brown/saute-knappen.
2. Blanda ihop resten av ingrediensera i en skål och häll över köttet.

Kör enligt följande tider:
– Låg i 8-9 h
– Hög i 6-7 h
– Expressen 1 h

Avokadodressing

2 avokado
1 dl gräddfil
3 msk mango chutney
1/2 pressad lime
salt
svartpeppar

Gör så här:
Lägg ner allt i en bunke och mixa med en handmixer tills såsen blir slät

Picklad rödlök 1-2-3

0, 5 dl ättiksprit
1 dl socker
1,5 dl vatten
3-4 rödlökar
lite salt
Gör så här
Blanda ihop lagen och skiva rödlöken runt, gärna med mandolin. Blanda ner löken och låt stå ca 30 minuter innan servering

Följ mig på Instagram och Facebook för mer inspiration om matlagning i vardagen

Andra recept med pulled:
Pulled beefgryta med bacon till pasta

Pulled chicken med sweet chilisås

Koreansk bibimbap

Kokböcker och ljudbok från Lindas MathörnaLÄS MER HÄR

2 comments on “Pulled beef med mango chutney och curry med avokadodressingAdd yours →

  1. Hej
    Jag började lära mig om anti inflammatorisk kost och om synbiotika, men ochså om slowcooking

    Jag lagade för mig själv men det tråkigt till trots för att det var gott att äta samma lunch 5 dagar i veckan
    Så jag tog croc till jobbet
    Så nu lagar jag mat till personal med hjälp av dina recept, det serverades vildsvinsgryta igår
    Mats ola mosk @drkalgraff.no

    1. Men åh vad roligt att du berättar detta 🤩🤩 vad härligt att höra att slowcooking även kan komma till användning i nya former.. hoppas personalen uppskattade grytan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *