Har du fått en slowcooker i julklapp? Tips & vinn slowcookerkokbok

Har du fått en slowcooker i julklapp? Grattis och välkommen till en fantastisk värld där maten fixar sig själv när du kan göra annat samtidigt som maten blir så god!

Jag har slökokat sedan 2015 och detta har räddat mig och min matlogistik och jag lagar mat i min slowcooker (eller slowcookers, har tre 😉 minst en gång i veckan sedan dess. Så detta är en köksmaskin som verkligen kommer till användning.

Följande är exempelt på hur jag använder den:
– Förbereder middagen till familjen: antingen genom att förbereda kvällen innan eller på förmiddagen nu när jag jobbar hemma under Corona.
– Förbereder matlådor: kör ofta två olika rätter under söndagen som jag också kan varier med tillbehör så har jag luncher för hela veckan.
– Lagar nästan alltid mat i slowcookern när jag bjuder på middag. Så skönt att kunna fixa med annat när maten lagas i slowcookern. Stressen blir avsevärt mindre

Jag har precis släppt en bok om slowcooking som sålde slut på 4 veckor, intresset för slowcooking ökar verkligen för varje år 🙂 Den låg till och med på 2:a plats på Bokus topplista för Mat & Dryck

Vinn en signerad slowcookingkokbok
Nu kan du vinna en signerad bok som hjälper dig att komma igång med slowcookingen och som har 80 recept som alla kan laga. Jag tävlar ut 2 st böcker som jag signerar personligen till de som vinner.

Tävla så här:
– Börja prenumerara på denna blogg genom att fylla i din e-post längre ner på sidan.
– Kommentera i detta inlägg vad du vill se för recept på bloggen- vardagsmat, lyxmat, grytor, vegetariskt, mat för barn… ös på bara!

Tävlingen pågår fram till tolvslaget på nyårsafton. Jag annonserar vinnarna under nyårsdagen och kontaktar dem via mail.

Här kommer några starttips:
1. Lämna slowcookern hemma själv! Ja, jag lämnar absolut min slowcooker när jag är borta. För mig är det en av de bästa sakerna med att laga mat på detta sätt. Min står på diskbänken och jag är noga med att inte ha något som står emot. 

2. Vad kan jag laga i en slowcooker?
Du kan laga i stort sett allt: Kött, gröt, kyckling, fisk, soppor, kanelbullar, grytor, vegetariskt… När du lär dig basreglerna så går det enklare att improvisera. Här har du min crockpotreceptsamling på drygt 150 recept

3. Steka eller inte steka?
Jag skulle säga det beror på två saker-personlig smak och tid. Jag gillar att steka för jag gillar ytan och den effekt det har på smaken. Men har jag inte tid- ner med allt och kör bara. Dock- om du använder rå lök- stek den först eller byt ut till 1 tsk lökpulver per lök. Rå lök som inte är stekt blir lätt besk i slowcookern.

4. Hur länge ska jag laga maten?
Alla slowcookers är lite olika precis som ugnar. De flesta recept du ser har tidsangivelser med 2 h intervaller t ex 6- 8 h. Börja alltid med den kortaste tiden och se hur allt ser ut. Du lär dig snart hur din slowcooker fungerar.

5. Vätska– Ta mindre än du tror. kött ger av sig vätska och det är den skyn du vill ha som smaksättning så späd inte ut med vatten för mycket. Om du hittar ett grytrecept som du vill omvandla till ett slowcookerrecept så dra ner på vätska ca 1-2 del så brukar det blir bra

Följ mig även på Instagram och Facebook för mer matlagning i vardagen

197 kommentarer Skriv kommentar

 1. Pia Frischenfelt skriver:

  Vardagsmat
  Vegetarisk mat
  Grytor

 2. Marika Eliasson skriver:

  Jag vill se vardagsmat som kan gå läänge!

  1. Maria skriver:

   Vardagsmat för barn med kyckling och kött.
   Enkla, goda rätter med vanliga ingredienser som man brukar ha hemma.

   1. Malin skriver:

    Lchf recept

   2. Tupu Grmek skriver:

    Grytor
    Soppor
    Vegetariskt
    Mm

  2. Eva Weijmar skriver:

   Jag önskar recept på mat där alla ingridienser finns med från början. Typ one pot recept.

  3. Camilla skriver:

   Vardagsmat som passar kräsna barn.
   Mat som man oftast har hemma.
   Enkla och billiga maträtter.

 3. Sandra skriver:

  Jag är väldigt nöjd med det jag ser i recept väg.. men jag som är ensamstående med två barn hade önskat recept med få ingredienser eller utav sånt som man ofta har hemma och inte behöver köpa till en massa.. enkla och goda barnvänliga recept som underlättar vardagen för mig 🥰

  1. Theres skriver:

   Enkla, billiga vardagsrecept med få ingredienser 😋

 4. Alex skriver:

  Jag fick en slowcooker av föräldrarna igår. Jag är utmattad och orkar knappt göra mat längre. Så jag önskar mig recept på Allt-i-ett-mat, från nyttiga luncher till lyxiga middagar där hela måltiden lagas i slowcookern 😍

  Därefter är det svårare att hitta recept på fika utan det är mest mat. Så gärna recept på bakverk som smidigt kan göras i slowcookern önskas

  1. Martina Fröjd skriver:

   Å vilken hjälp man får av en slow cooker i vardagen. Hur kan man vara utan som småbarnsförälder?!
   *Vegetariska soppor och grytor.
   * Recept med ingredienser man ofta har hemma.

 5. Gisela skriver:

  Jag skulle vilja ha recept på oxfilé

 6. Sofia skriver:

  Jag ser gärna fler inlägg med recept på mat till festligare tillfällen och även mat som passar kräsna barn!

  1. Gudrun Sölvason skriver:

   Tävlar gärna.
   Nybörjare och med tummen mitt i näven. Har du favoritrecept som du ofta varvar runt? Säsongsbaserade recept/ekonomi tex rotfrukter under säsong. Tack för fantastiskt fin inspiration till mig och min nya stela vän.

 7. Julia Törnwall skriver:

  Grytor!

  1. Susanne Hedlund skriver:

   Tycker du har en bra blandning! Kul med annat än grytor, behöver själv tips på vegetariska alternativ och festrätter.

 8. Kerstin eklöf skriver:

  Tävlar .gärna helgmiddagar då man har lite mer tid på sig

 9. Nathalie skriver:

  Nu är jag totalt ny här på sida, och även helt ny med slowcooker, så det här kanske redan finns men jag skulle vilja se samma recept gjort med olika råvaror typ som en jämförelse. Tex kyckling vs fläskkött eller potatis vs ris. Vad blir bäst? Vad blir godast? Och gärna lite bakverk. Sånt är alltid gott.
  Tips och trix. Nybörjarmisstag vs erfarenhet.

  Den här kommentaren kanske totalt avslöjar att det här är min första gång någonsin på din blogg. Men tack vare tipset om tävlingen i fb gruppen så fick jag ju nu upp ögonen för denna som jag ska plöja igen nu! 😍

 10. Linda skriver:

  Grytor och soppor vill jag ha recept på

  1. Annelie Forsberg skriver:

   Jag vill se tips på rätter som kan förberedas i en zippåse och förvaras i frysen tills det är dags att laga. Vardagsmat och barnvänligt, sånt som underlättar när man har tidsbrist. Tack för alla dina bra recept!

 11. Johan skriver:

  Jag skulle gärna vilja se recept Gärna mat för barn och kötträtter😊

 12. Tina skriver:

  Tävlar om att vinna din bok som skulle va en sån lycka att få vinna🤗Vill gärna se recept på massa grytor o soppor.Gärna likt lite balkan mat med mycket kryddor såsom paprika o exempelvis vegeta🙂Dessa grytor e bara så roliga att jobba med hemma i köket o sparar både tid o massa jobb!!!

 13. Maria skriver:

  Jag och gubben är bara två i hushållet, men jag lönearbetar på intensiven i stan och jobbar även hemma på gården så jag bestämde att vi skulle ge varandra en slökokare i julklapp, för jag ÄLSKAR goda långkok och nu när jag inte behöver passa grytan så får jag mer ro att jobba med djuren och odlingarna – det är guld värt.
  Vi har vårt eget kött – Linderödskarré blir gudomlig i kokaren, och jag ser fram emot att få dra på lite getkött. Så jag ser gärna recept med lite tuffare detaljer.
  God fortsättning, håller tummarna!

 14. Fisk och skaldjur, bröd soppor

 15. Anna Andersson skriver:

  Jag önskar recept på någon ”allt i ett” rätt, perfekt för vardagen. Gärna något smarrigt med kycklingfilé också som inte blir torr och trist. 😊

 16. Carola Sönnerstedt skriver:

  Så spännande en ny värld känns det som gärna enkel o nyttig vardagsmat Tack på förhand Ska bli spännande att följa dig👍😄

 17. Anna Yngvesson skriver:

  Vill gärna ha ”meal prepp” recept som går snabbt att slänga i crocken på morgonen för snabb, vällagad middag mellan jobb och träning. Har precis försökt beställa boken men den var slut, hoppas på vinst nu istället ✊

 18. Elisabeth skriver:

  Alla möjliga recept, gärna med älgkött 🙏🏻😍

 19. Ulrika Andersson skriver:

  Älskar min slökokare och allt gott jag kan laga i den, men jag eftersöker mer barnvänligt. Tacos i olika varianter har vi gjort i mängder, men det är kul med variation. Mina två barn älskar idén med slökokaren, men oftast ganska missnöjda med resultatet då det oftast blir grytor och liknande. Förutom tacos, helgrillad kyckling och revbensspjäll, borde det finnas massa mer, men vad?

 20. Maria H skriver:

  Vill gärna ha en blandad kompott allt ifrån vardagsmat till lyxigare alternativ.
  Tänk att få komma hem och kunna njuta av färdiglagad mat och bara sitta tillsammans med sin familj och prata om hur ens dag varit. Vore underbart 🙂

 21. Anna Kalpakas skriver:

  Är VERKLIGEN NYBÖRJARE men är redan helt såld på vissa recept.
  Jag skulle vilja ha ännu fler tips på grytor, gärna med nöt- eller fläskkött och mycket grönsaker.

 22. Maria Lindqvist skriver:

  Har premunuerat en längre tid på din blogg och lagat en hel del av dina recept. 🙂

  Önskade din bok i julklapp men fick den inte av varken dottern eller tomten. 🙁

  Jag älskar soppor och grytor, så det vill jag gärna se mycket av 🙂

  Tack för all inspiration.

  Mvh Mia

 23. Eva Boman skriver:

  Vardagsmat, enkla rätter med få ingredienser, allt i ett rätter.

 24. Lise-Lotte skriver:

  Vardagsmat tack 🙏🤩
  Vill verkligen använda detta verktyg mer, saknar recept.
  Hoppas på fler utgivningar.

  1. Thomas Svensson skriver:

   Lättlagad vardagsmat, mat till fest, enkla rätter, avancerade rätter. Mustiga grytor till höst/vinter, enkla o snabbare rätter till sommaren. Storkok som man lätt och enkelt kan frysa in och snabbt ta fram till matlådor.

 25. Maria Madsen skriver:

  Tycker ju att blandningen är perfekt allra redan, faktiskt.
  Men lättlagade vardagsrecept som är lite ”roligare” än bara ”vanlig mat”.
  Tycker din Koreanska Bulgogibowl och Thaifärsgrytan är två praktexempel på vad jag menar, lättlagat, men lite annorlunda och roligare än det jag oftast lagar.

  ♥️

 26. Linda Jensen skriver:

  Grytor med låg fetthalt och mkt smak. Gärna även grönsaker och hur man kan slowcoka de om det går. Mer sötpotatisrecept och potatisgratänger utan grädde. Älskar dina recept och skulle bli så glad över att vinna din bok. 🙂

 27. Maria skriver:

  Färgrik vardagsmat

 28. Malin skriver:

  Lättlagad och god mat som också en 5-åring äter

 29. Eva skriver:

  Vardagsmat.

 30. Nette Lundén skriver:

  Jag beställde din bok men den var slut. Kan jag vinna den blir jag jätteglad!
  Jag undrar hur det blir att laga fisk i slowcooker. Recept på fiskrätter skulle jag vilja ha!

 31. Lisa A skriver:

  Olika former av Tacos m tillbeh. och Lax 👌

 32. Lotta skriver:

  Enkla recept för ungdomar som just flyttat hemifrån och som passar som matlådor.

 33. Nina J. skriver:

  Har haft en crocpot i två år, gillar den men är fast i några få recept. Sku gärna ha nya idéer! Riktig vardagsmat är jag mest intresserad av, sådan som barnen också äter 😅

 34. Mariella skriver:

  Vardagsmat, rätter med vilt typ älg, mat med få ingredienser men som blir gottt

 35. Ann skriver:

  Jag hoppas på vinst, för min slow cooker står mest och samlar damm just nu. Jag behöver få en spark i baken och lite nya matlagningsidéer.
  Vill gärna äta mer vegetarisk mat och ser gärna recept på detta. Håller en tumme och hoppas på tur! Kram Ann

 36. Elisabeth Hanefjord skriver:

  ALLT vill jag lära mig

 37. Louise Sjörén skriver:

  Till vardags skulle min slowcocker hjälpa mig oerhört mycket, vardagsrecept tack 😊. Hoppas på tur 🍀

 38. Christina skriver:

  Vegetariskt. Försöker bli mer miljövänlig men faller på att barn och make inte gillar konsistensen av bönor.
  Fiskrätter.
  Rätter med klar sås. Barn på fel humör gillar inte när allt är ihopblandat.
  Hoppas på vinst ❤️

 39. Marie Uusijärvi skriver:

  Vardagsmat i sin enkelhet, tack 🤗

 40. Christine skriver:

  Jag skulle vilja se recept på vardagsmat. Sån mat som verkligen förenklat vardagen. Det hade varit perfekt i vår familj där vi båda jobbar och barnen är i väg på mycket sport ⚽️

 41. Emma skriver:

  Vill gärna läsa tips på recept på mat som barnen gillar. Extra plus också för recept med ingredienser som man ofta har hemma och där det inte är så mycket att förbereda.

 42. Mikaela skriver:

  Jag och min lillebror fick en varsin av mamma i julklapp så vi behöver all inspo man kan få 🙂
  Jag skulle vilja ha tips på barnvänliga rätter och även enkla goda recept då lillebror flyttar hemifrån och är ingen höjdare i köket så skulle han behöva en bok 🙃

 43. Annika skriver:

  Vardagsmat som kan gå länge

 44. Anette Lundqvist skriver:

  Vardagsmat och grytor. Lämnar gärna grytan på när vi är på jobbet. Smidigt och gott men nybörjare som jag är hade kokboken varit till stor hjälp. Jag använder recepten på bloggen flitigt och skriver ner dem i min anteckningsbok så inget skulle gå upp mot en riktig k(l)okbok 🙂

 45. Liza Syversen skriver:

  Jag skulle gärna vilja ha recept på grytor och vardagsmat.

 46. Kerstin Christiansen skriver:

  Hoppas på vinst . Använder slow cooker en del , men fastnar gärna på samma recept , så en kokbok med inspiration vore underbart

 47. Anna skriver:

  Tunnsått på idéer då vi i familjen gillar olika saker.
  Jag gillar saker som sköter sig själv som t ex grytor ,köttfärssås, pulled kött vilket som
  Önskar dig en riktigt god fortsättning o hoppas du får hålla dig kry!
  Kram

 48. Gustaf Karlsson skriver:

  Relativt ny följare av dig och tycker du gör bra saker. Försöker använda min slowcooker mer men blir mest grytor.

  Skulle vilja se mer storkok på ”matlådemat”, mat till mindre barn, kanske något lyxigare recept till helgen.

  Håller tummarna för att vinna den fina boken 👍🏻

 49. Annika Östensen skriver:

  Önskar grytor av alla de slag, även sopor. Mat som man snabbt serverar och kan äta när man kommer hem efter jobbet.

 50. Ann-Marie Dölcu skriver:

  Jag gillar mat från alla hörn i världen. Min slow cocer bara står och dammar för jag hittar inte vad jag ska laga för mat i den. Så en kokbok för mig vore helt perfekt. Speciellt då jag inte har bra fantasi om vad jag kan laga för mat i denna till familjen. När man jobbar 100% vore det toppen att komma hem till färdig lagad mat

 51. Linda skriver:

  Jag behöver tips och idéer på matlagning i slowcookern så denna bok skulle vara till stor hjälp för mig 😍
  Jag skulle vilja ha tips på barnvänlig vardagsmat, grytor, soppor, vegetarisk mat och även lyxigare maträtter. 🤗 🥰

 52. Anna skriver:

  Önskar recept på enkla vardagsrätter så att jag kommer igång med min slow cocker.

 53. Lena skriver:

  Gärna recept med viltkött, såsom vildsvin och älg.

 54. Elle skriver:

  Åh🙏 Din kokbok hade varit perfekt! Älskar min CP och önskar att min sambo skulle använda den nån gång! Han tycker den verkar krånglig och bekvämare om jag gör det så klart… Tills han råkade köpa okokt julskinka och jag sa -kör den i cp:en! Han var supernöjd! Sååå om jag skulle vinna är boken till honom🤗❤️
  Tack för allt du delar med dig av, god fortsättning på julen och ett gott NYTT år🌟

 55. Karin Persson skriver:

  Vardagsmat med få ingredienser.
  Grytor
  Kyckling

 56. Jannice skriver:

  Jag önskade mig en crock pot i julklapp och fick en av familjen 🙂 Har aldrig använt en tidigare men matatressen varje vecka kommer nog försvinna med denna nya vän. Jag har googlat recept på vardagsmat att tillaga så jag önskar såna recept, för att förenkla vardagen.

 57. Elin Hugosson skriver:

  Jag skulle vilja se mer asiatiska rätter som man kan göra i pottan.

 58. Eva Georgii skriver:

  skulle vilja ha tips på festmat i slowcockern!

 59. Elisabeth Persson skriver:

  Blir ”dumförklarad 😬” när jag frågar tillagning av oxfile i grupper, men tycker att det måste gå att tillaga gott det åxå. Så lyxmat skulle vara kul att se

 60. Gabriella skriver:

  Grytor och vegetarisk skulle passa fint, ja även firre 👍😀

 61. Gabriella skriver:

  Grytor och vegetarisk skulle passa fint, ja även fisk vore gott 👍😀

 62. Susanne Nordenberg skriver:

  Fick en slowcocker i julklapp, önskade verkligen mig en sådan. Allt-i-ett-grytor känns så smidigt och lätt. Och gärna mager mat som gör en mätt.

 63. Malin skriver:

  Vardagsmat
  Barnvänligt
  Vegetariskt

 64. Ewa Karlsson skriver:

  Mat som inte förväntas gå att göra i slowcockern, riktigt fin mat, godis, kakor, paj och mat som klarar varmhållning länge.
  Vill också passa på att tacka för alla fina recept du delar med dig av 🌺 vilken guldgruva😊

 65. Pernilla Larsson skriver:

  Jag önskar fler fiskrecept, svårt att få till bra tycker jag… och bakverk och då gärna utan socker och gluten (lchf typ).
  Tack för fantastisk inspiration redan, vilken skatt du bjuder på för mig som ny ägare av en slow cooker!

 66. Tina Karlsson skriver:

  Med fyra barn varav tre autistiska så är det smidigt med något som kan sköta sig själv under dagen!
  Vardagsmat är det vi kör med här hemma så mer såna recept!
  Hoppas på vinst❄😍

 67. Karin skriver:

  Jag ser gärna recept på allt-i-ett grytor, där man inte behöver tillaga potatis, ris etc vid sidan om.

 68. Marie skriver:

  Jag har haft en slow cooker i ca ett halvår men har svårt att komma igång och hitta bra och enkla recept. Önskar komma igång mer med den för att spara tid. Sambon har inte blivit så övertygad i min matlagning med cookern så en receptbok kanske är det jag saknar.

 69. Anna-Karin skriver:

  Jag hade gärna sett recept som inspirerar till vardagsmat och low-carb.

  1. Elisabeth skriver:

   Japp

 70. Hanna skriver:

  Hej!! Åh det här är precis vad jag behöver! Jag och sambon fick en slowcocker julklapp och nu vill vi lära oss allt! Vi har 4 små barn och idag är blir det mkt halv och helfabrikat för det känns som tiden inte räcker till. Som sagt vill vi lära oss allt men i första hand mat som barn kanske gillar! Och vardagsmat! Det är i vardagen vi ser att den här kommer ge oss mer tid med barnen men också ge barnen en mer näringsrik mat! ❤️

 71. Jill Hammarlund skriver:

  Gärna mer vardagsmat.
  Det enda jag gör med min slowcooker är din Dahl!🙂

 72. Lotta Westerberg skriver:

  Vardagsmat och gärna lite ”smalare” recept då jag är viktväktare!

 73. Martina Östberg skriver:

  Jag önskar mig recept med mycket smak som är provlagade och testade. Jag blir ofta besviken på mat i slökokaren eftersom den inte smakar någonting. Jag har svårt för att hitta på recept själv och vill gärna ha recept att följa. Med mycket smak utan att vara starkt!

 74. Inga Östlund skriver:

  Alla recept är verkligen välkommna !!! Ser framåt åt detta med nyfikenhet å glädje !!!

 75. Maria Lindskog skriver:

  Jag har just fått en slowcooker av mina barn, jag önskar recept på mat som passar att bjuda barn och barnbarn på under helgerna. Enkelt men lite festligt. Hoppas på mycket inspiration i den här gruppen då jag tycker om att bjuda familjen på mat men inte gillar att stå vid spisen i timtal.

 76. Eva Mörk Månsson skriver:

  Hej, gärna recept med grönsaker som är i säsong t ex rotfrukter, med eller utan kött. Recept där man slänger i middagsmaten på förmiddagen/ morgonen .
  //Eva

 77. Camilla skriver:

  Jag har nyligen fått en slow cooker och det verkar så smidigt då det sköter sig själv. Jag tar gärna tips på vardagsmat men även lite lyxigare mat. Jag skulle älska att ha en bok med recept till min crock pot för att få massa bra idéer 🙂 jätteroligt att du gjort en bok med samlade recept i!

 78. Sanna skriver:

  Vardagsmat & grytor. Sånt man alltid har nytta av och som gör vardagen till en glädje vad gäller maten 😃💯

 79. Ulla Persson skriver:

  För enpersonshushåll

 80. Britta skriver:

  Jag älskar att baka, allt från bröd till kakor och bullar, så jag skulle gärna se fler recept på sånt man kan baka i slowcookern.

 81. Ulla Persson skriver:

  För enpersonshushåll som får gäster ibland

 82. Lena skriver:

  Önskar att få recept som passar mig som är viktväktare. Gärna lättlagade grytor och kycklingrätter. Gärna vardagsrätter men också förslag hur man använder ång-och grillfunktionen i recept.

 83. Lena Höglund skriver:

  God jul! Jag vill gärna se recept på komma-hem-mat, dvs sådant man lämnar på morgonen och är klar när man kommer hem.

 84. Cecilia Kvarnström skriver:

  Jag behöver all hjälp jag kan få! 🙏🏻 Gav mig själv en Crock-Pot i julklapp och min familj är MYCKET tveksamma till detta. Så jag behöver goda recept inom alla kategorier för att överbevisa dem! 🧑🏼‍🍳

 85. Ida skriver:

  Jag vill gärna ha tips på mat där allt ingår. Stressad mamma som helst undviker matlagning 🤣🙈

 86. Monica skriver:

  Fiskrätter! Det är min svaga sida, så det hade jag varit tacksam för. Även barnvänligt,. Det hade varit toppen när barnbarnen kommer. Eftersom de bor långt ifrån stannar de en längre tid.

 87. MARIA Lindqvist skriver:

  Skrivit en kommentar innan.
  Men kom på att jag jättegärna vill ha recept på ”allt i ett” rätter också .

 88. Emilie skriver:

  Jag önskar riktiga långkörare, eller riktigt snabba recept. Gärna barnvänligt 👌

 89. Jenny Gardhage skriver:

  Jag hade velat ha vardagsmat som går snabbt att förbereda innan det ska ner i slowcookern.

 90. Thomas Nyström skriver:

  Så mycket som möjligt

 91. Susanna Gross skriver:

  Jag vill gärna se mer vegetarisk mat! Älskar slowcookern men det blir mest kötträtter. Vill gärna äta mer miljövänligt så av den anledningen skulle jag vilja se mer vego-rec ept.

  Ser också gärna fler recept gjorda med tryckkokningsfuntionen.

 92. Mathilda Bergkvist skriver:

  Jag skulle gärna se bra vardagsrecept för stressade småbarnsföräldrar, gärna sånt som man sen kan ge som första smakportioner till småbarn ❤️ jag skulle också vilja ha festmat som man kan förbereda i god tid så man kan hinna med att göra sig och barnen i ordning utan att behöva stå i köket till sista minuten.

  Tack för en bra blogg!

 93. Birgitta Breitkreuz skriver:

  Gärna grekisk och syrianska recept.
  Lammrecept.

 94. Britt-Marie Jansson skriver:

  Jag tycker det är kul att laga mat. Jag är ofta in här och får inspiration av dina recept. Glad att du delar med dig av allt det goda. Jag tävlar gärna om din bok för det är så gott med långkok.
  Gillar allt i ett med fläsk, nöt, älgkött, kyckling och grönsaker. Gott nytt år!

 95. Frida skriver:

  Jag skulle vilja se mer recept för kyckling. Sen gillar jag generellt recept som är enkla att få igång, som inte kräver så mycket arbete. Detta då jag använder min express mycket för att göra mat när min fibromyalgi bråkar.

 96. pia nilsson skriver:

  Vanlig enkel husmanskost.

 97. Susanne Johansson skriver:

  Jag älskar grytor, men är intresserad av det mesta. Alltid roligt att prova nya recept.

 98. Rose-Marie skriver:

  Skulle gärna vilja vinna boken. Jag är dålig på att experimentera själv. Ser gärna recept på vardagsmat och vegetariskt

 99. Lena skriver:

  Önskar se recept på enkla recept till vardagen o festen

 100. Malin Bernhardsson skriver:

  Tjooho… japp jag fick en crockpot express i julklapp… igår testade jag å koka potatis i den… inte super enkelt å hitta recept eller hur man ska göra.🙈 .en hittade ett recept på potatismos.. å ja… där kokar du ju potatisen så körde i tryckare i 12min.. blev KANON!!! Nu har jag en kalkongryta.. har blandat några recept å kör på hög i 3 timmar… så får vi se hur det blir. Skulle va så grymt med din kokbok. Gärna enkla vardagsrätter man kan starta på morgonen å så är det klart när man kommer hem.. för mig låter det fortfarande galet.. typ omöjligt… men… det ska ju gå säger dom som vet..😅😅😄😃 god fortsättning.💞

 101. Åsa Lilja skriver:

  Kött, vegetariskt, kyckling, olika bönor, soppor. Bör på Kanarieöarna så ibland har jag inte tillgång till alla svenska ingredienser. Min Slow-cooker är en för 2 Pers.

 102. Gittan skriver:

  Allt-i-ett recept, vardags- och festrätter.

 103. Karin skriver:

  Mat för kräsna barn🙈 är inne i en period där även ”de säkra” recepten nekas och jag håller på att förlora förståndet🤷🏼‍♀️🙃

 104. Martina skriver:

  Å vilken hjälp man får av en slow cooker i vardagen. Hur kan man vara utan som småbarnsförälder?!
  *Vegetariska soppor och grytor.
  * Recept med ingredienser man ofta har hemma.

 105. Maja Ehrs skriver:

  Jag önskar recept på vardagsmat som är näringsrik och inte innehåller så mycket fett.

 106. Katrin mattsson skriver:

  Jag önskar recept på gratänger, älgkött o ädelfisk som röding och regnbåge 😃

 107. Ebba T skriver:

  Lite vardagslyx

 108. Camilla skriver:

  Jag vill gärna se mer vardagsrecept, typ alltiett som är enkla att förbereda, gärna kötträtter.

 109. Marta skriver:

  Vardagsmat och barnmat 😉👍

  1. Jenny skriver:

   Vardagsmat
   Grytor

 110. Annika Dahlbacl skriver:

  Gärna alla typer av recept för Express🙏

 111. Björn skriver:

  Grönsaksrätter

 112. Michael Lidman skriver:

  Husmanskost lagas för sällan, men då jag även fiskar både regnbågsforell, öring & röding så skulle det vara spännande o kunna köra med slow..

 113. Sofia Westerlind skriver:

  Jag fick en crockpot express av mina barn i julklapp 🤩 jag är verkligen i stort behov av en kokbok för detta 🙋🏼‍♀️ Jag älskar att tillaga kyckling, köttgrytor, soppa mm att få vinna skulle göra mig jätteglad 🙌🏻

 114. Yvonne Midshult skriver:

  Jag vill gärna ha fler ”allt i ett rätter” .

 115. Maria Carlsson skriver:

  Vardagsmat och allt-l-ett recept som man kan ha till matlådor 😄.

 116. Maritta Eriksson skriver:

  Åhhhh skulle gärna se massa färs o älgkötts o gryt recept här

 117. Lotta Wickell skriver:

  Gärna recept på vardagsmat.

 118. Lotta Wickell skriver:

  Gärna recept på vardagsmat, festmat.

 119. Jenny skriver:

  Vardagsmat
  Grytor

 120. Marlene Gunnarsson skriver:

  Hej,
  Nu när jag hittat din sida ska jag damma av min crockpot och ge den en ny chans. Jag önskar använda den mer i vardagen så recept till vardagen önskar jag mig😃🙏🏻

 121. Elin skriver:

  Jag hade gärna sett ”frys”mat. Sånt man kan göra till matlådor och ha i frysen. Gärna för hela familjen. Saknade bra recept när jag skulle fylla frysen med rätter nu senast när jag var gravid. Goda rätter som inte blir vattniga av att frysas!
  Kul att jag hittat hit!

 122. Carro skriver:

  Mat för barn och grytor

 123. Martina Folkar Flodihn skriver:

  Grytor av alla de slag, är ett önskemål från mig. Kött, fågel, fisk och gärna något vegetariskt också. Ser fram emot att lära mig laga dina recept som nybörjare med crockpot🤗🤩🍽🥣 🥘

 124. Anna skriver:

  Jag har alltid undrat vilka desserter man kan göra i en slowcooker. Kanske du har förslag? 🙂

 125. Lillemor Kündig skriver:

  Jag har önskat mig en slowcocker i julklapp då jag har tagit jägarexamen och vill kunna laga till viltköttet snabbt och gott😀 viltkött är både nyttigt och ekologisk från svenska skogen, någon som jag vill uppmärksamma🦌

 126. Catharina Andersson skriver:

  Jag är nybörjare och skulle vilja se goda enkla vardagsrätter som sköter sig själva medan familjen är iväg på träning och dylikt.

 127. Erica skriver:

  Hej Linda!🙂 Jag skulle gärna se recept på grytor och annat som passar barn. God fortsättning!

 128. Sandra skriver:

  Grytor
  Soppor
  Festmat
  Vegetarisk

 129. Lena skriver:

  Recept på grytor. Älskar mustiga grytor😋

 130. Peter skriver:

  Vill ha recept på husmanskost..

 131. Emma skriver:

  Vardagsmat, rätter med kyckling och även tips på vegetarisk mat som passar hela familjen.

 132. Maria Källner skriver:

  Vardagsmat för barn som även funkar som matlådor!

 133. Maria skriver:

  Vi älskar viltkött! Men även lyxig nyårsmat!

 134. Mia Valkola skriver:

  Önskar tips på goda enkla recept som kan serveras till fest och med ”vanliga” ingredienser

 135. Rikard Nyberg skriver:

  Helt ny i denna värld. Tänker att man kan laga köttet i slow cooker inan man grillar utsidan på en grill.. jag vill gärna se sådana recept

 136. Jeanette skriver:

  Vardagsmat
  Matlådemat
  Gärna med bönor (torra, inte på burk/tetra)

 137. Veronica skriver:

  Lite recept med specialkost som Paleo och AIP kost. Har använt crocken länge men sedan jag måsta lägga om kosten för att läka min tarm har jag kommit av mig.

 138. Eva-Lotta skriver:

  Har precis köpt mig en slow coocker och vill gärna se recept på fisk och vegetarisk vardagsmat. Självklart även lite lyxiga bjudrätter. Samt recept på dessert och bakning.

 139. Sara Tolvteus skriver:

  Gärna one-pot recept!

 140. Jessica skriver:

  Jag fick en Crock Pot i julklapp och söker nu recept på god vardagsmat till familjen, helgmat också för den delen. Jag har tappat all ork och glädje för matlagning. Det ska vara gott, enkelt och nyttigt. Om matlagningen blir kul och inspirerande igen blir jag så glad!

 141. Lilian Ampén skriver:

  Min sambo lagar nästan all mat och känner att vår julklapp slowcookern tar över hans jobb typ. Vill gärna ge honom recept så matlagningen fortfarande blir hans favoritsyssla.

 142. Kristina Petersson skriver:

  Vill lära mig använda den så alla recept mottages gärna.

 143. Stina Rindemark skriver:

  Vardagliga familjerätter och grytor men också goda bjudrätter. Har fastnat på en rätt som jag gör om och om igen. Känner mig redo att gå vidare i mina kunskaper i slowcoocker världen🤩

 144. Mina skriver:

  Jag vill gärna se recept på allt-i-ett med hel kyckling, vegetarisk bjudmat och bakning/ desserter. Köpte en crockpot express till mig själv i julklapp, använder den redan varje dag och jag har gett den namnet mrs Potts 🥰

 145. Julia skriver:

  Jag skulle vilja ha tips på vegetariska recept eller fiskrecept 🙂

 146. Susanna Larsson skriver:

  Jag önskar recept på fisk. Grytor, soppor eller nått annat kul.

 147. Teresa Jonsson skriver:

  Jag vill gärna lära mig bas till croc matlagning, speciellt tillaggning av höns kött så att det blir saftigt och mört

 148. Anki skriver:

  Jag önskar massor av goda recept på vardagsrätter, gärna som passar även till barn som kan vara lite kinkiga med maten 🙂 Har mest gjort köttgryta och köttfärssås hittills, men vill vidga repertoaren och använda slökokaren mer – för det är ju så behändigt att den sköter sig nästan helt själv! Håller tummarna på vinst, då jag letat efter din bok i handeln men inte lyckats hitta den!

 149. Maria Johansson skriver:

  Fisk och skaldjur

 150. Marianne Paulsson skriver:

  Köpte en för 2 år sen. Står fortfarande i skåpet oanvänd! Vet inte hur den ska användas. Är inte så bra på att söka på nätet. Men jag håller sakta men säkert på att lära mig.😜

 151. Veronica Flöjt Jonsson skriver:

  Vegetariskt

  Vardagsmat

  Men gärna lite lyx med hihi

 152. Anna Vikberg skriver:

  Jag fick min slowcooker till jul och har ännu inte hunnit prova den. Är väldigt glad att jag hittat din blogg med många fina tips och recept. Eftersom vi har frysen full av viltkött, främst älg och rådjur, skulle jag gärna få tips på goda recept med viltkött.

 153. Annika Widerberg skriver:

  Marmelad, saft, och sylt hade varit väldigt roligt att göra i slökokarn.
  Även buljong till asiatiska nudlar eller varför inte en Peking anka?
  Kanske lite vilt i grytan också?
  Gärna tillagning efter säsong.

 154. André Fredriksson Westman skriver:

  Enkel vardagsmat som går hem hos barn som lätt går att göra om till mer ”vuxna” recept.
  Recept på rätter som gör sig bra till matlådor.

 155. Lovisa skriver:

  Recept för hela familjen, recept som förenklar vardagens stress där man annars hämtar barn, skjutsar till aktiviter och på det ska hinna laga mat… de där recepten som hjälper en när allt bara snurrar på och som dessutom passar de flesta i familjen ❤️

 156. Britta skriver:

  Jag vill gärna se vardagsrätter och finare middagsmat samt efterrätter,men gärna lite mer annorlunda recept.
  Tex såg jag häromdagen att man kan baka potatis i slökokaren, typ sådana recept

 157. Marie Andersson skriver:

  Min crocpot är det bästa som finns.
  Vill gärna se vegetariska recept men äter kött.

 158. Jeanette skriver:

  Mat att fylla frysen med (matlådor, när man inte orkar hinner laga mat men ändå vill servera barnen bra hemlagad mat istället för fryspizza…)

 159. Rebecca Eriksson skriver:

  Enkla recept med få ingredienser för mig som utmattad skulle uppskattas. Ett plus är om det är recept som lockar mina tweens och teens att hjälpa till med matlagningen.

 160. Eva skriver:

  Recept på kyckling som inte blir torr och gärna olika fiskrätter.

 161. Vicky skriver:

  Vanlig vardagsmat med få ingredienser som oftast finns hemma som trots sin enkelhet får det att vattnas i munnen. Gärna vego eftersom jag har svårare att hitta på det. Sen är det även roligt att lära sig oväntade saker som man kan använda sin slökokare till.

 162. Eva skriver:

  Gärna recept på kyckling och fiskrätter 🙂

  1. Karen skriver:

   Gärna ännu fler bra vardagsrecept som kan stå klara när man kommer hem från jobbet. Kyckling gärna 😋 Och något bakat kanske?
   Hoppas på tur ⭐

 163. Pia Svensson skriver:

  Jag e totalt nybörjare. Alla recept är så välkomna.

 164. Emelie skriver:

  Önskar recept på enkel och god vardagsmat. Men givetvis är det kul med variation på tipsen så blandningen av vardagsmat och lyxigare mat är ju bäst:D

 165. Pia skriver:

  Jag vill kunna göra supergoda maträtter som är BÅDE glutenfria och har lägre kolhydratinnehåll . All mat, från vardagsmat till festmåltider är intressanta inom detta spektrat. Glutenfritt innehåller ofta ”renare ingredienser” (speciellt om man håller sig till naturligt glutenfritt) och att hålla ned på olika sockerarter är alltid bra! Win-win alltså:D

 166. Ann-Sofie H skriver:

  Jag vill se blandade recept, är roligt med varierade alternativ till crockpoten – allt från t.ex. vardagsmat, lyx mat, barnvänliga alternativ m.m.

 167. Hanna Ohlsson skriver:

  Jag vill se vardagsmat, gärna alltiett mat 😊

 168. Maria Hult skriver:

  Har följt dig länge!
  Bästa bolognesen ever! har jag lagat, bjudit, gett bort, alltid lika uppskattat!
  Vad jag vill lära mig mer om; vegetariskt!
  Har flera frysar med älgkött, tycker jag börjar få koll på det, men det vegetariska, grytor osv…….så blir de vegetariska/ veganska vargarna i familjen oxå nöjda!
  När barnen flyttat är det mysigt att göra storkok o frysa in åt dem

 169. Åsa Isaksson P. skriver:

  Vardagsgrytor & soppor – fisk, kyckling, älg & vegetariskt 🍴🍲🥄

 170. Camilla skriver:

  Vilken härlig hemsida och så mycket bra tips! Tack!
  Jag vill gärna se massor med smarta tips för vardagsmaten. Har precis provat ditt tips att göra köttbullar och det blev ju helt suveränt! 😃

 171. Annika W Kuzavas skriver:

  hoppas vinna även då jag redan följer dig

  Jag tycker om grytor gärna olika . en m kyckling en med fisk o skaldjur en m fläsk o en m nöt.
  har inte fått till det med vilt o lamm här hemma ännu då vi är 7 i familjen och vill ju helst att ALLA äter.

 172. Rickard skriver:

  Mer vilt åt folket

 173. Sandra Carlsson skriver:

  Jag skulle vilja se recept på ALLT-I-ETT-måltider som man inte behöver koka t.ex ris eller potatis till vid sidan om utan innehåller allt. 🙂

 174. Helena skriver:

  Hej.
  Jag har följt din blogg typ ett år nu, sedan jag fick en slow cooker i födelsedagspresent. O din sida har varit räddningen. 😍👌🏻
  Helt perfekt!
  Vad jag skulle vilja se mer av är;
  Enklare mat, för barn o kräsen gubbe😝
  Vegetariska rätter
  Tack så mycket för en perfekt sida.
  O gott nytt år🎉🎊💖
  Många varma kramar från mig. 🥰💖

 175. Kjell wiberg skriver:

  Vill ha recept på enkel husmanskost, även fredagsmysrätter, enkla goda rätter som man äter till lunch med inte så krångliga ingredienser.

 176. Maria Gudmundsson skriver:

  Jag önskar all sorts recept! Fick en crock-pot i julklapp och är helt novis på detta, men väldigt nyfiken på allt som den kan användas till. Bakning, förresten, är jag mest nyfiken på. Inviger vår idag med Bolognese från din blogg. Kommer att vara klar. Vid 18-snåret.

 177. Anki Håkansson skriver:

  Vill gärna ha mer recept för soppor och vardagsmat i slowcookern. Även vegetariskt.

 178. Emma skriver:

  Önskar god mat som passar en barnfamilj. Vi gillar allt från vegetariskt till mustiga köttgrytor.

 179. Liisa Lindell skriver:

  Skulle vilja recept på grytor och vegetarisk mat och kyckling

 180. Frida T Lampinen skriver:

  Jag fick en slowcooker i julklapp förra året. Men tyvärr av okunskap har den inte använts så mycket förrän nu till hösten då jag hittade in på din sida.
  Då jag är gräsänka längre tider är slowcookern perfekt. Jag har dock två kräsna barn på 4 och 6 år, så kanske mer barninspererande mat. Mer vardagsmat med allt i ett gillar jag själv men tyvärr kan barnen vara lite emot det 😉

 181. Monica skriver:

  Behöver en liten kick för att komma igång med vår julklapp till oss själv, synd om den bara ska stå på diskbänken och se snygg ut👍🏻🥘🍽😍 och hittade just nu att man kan göra kanelbullar i grytan😱😱😱

 182. Gittan Valhelm skriver:

  Jag skulle vilja lära mig laga soppor.

 183. JO Vallin skriver:

  Indisk mat vill jag göra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *