Mustig gryta med morot, champinjoner och timjan- på spis och i slowcooker

Detta inlägg är ett samarbete mellan Lindas mathörna och Coop Folkparken i Södertälje

Vad passar bättre en regning höstdag än en smakrik och mustig gryta. Det behöver verkligen inte vara krångligt att göra en gryta. Med en god fond så är halva jobbet gjort 🙂

Mustig gryta med morot, champinjoner och timjan i gryta på spis
6-8 portioner

ca 800 g nötstek, skuren i mindre bitar
1 pkt bacon, skuren i mindre bitar
2-3 morötter, skalade och skurna i slantar
10 champinjoner
1,5 msk oxfond med rödvin
2,5 dl vatten
2 dl grädde
1 tsk timjan

Gör så här:
– Hetta upp en gryta med smör i
– Bryn köttet med lite salt så grytbitarna får yta och färg
– Lyft ur köttet, lägg i lite mer smör och lägg i champinjoner och morotsslantar och bryn på medelhög värme i ca 5 minuter.
– Lägg i köttet och häll på vatten, fond och timjan, låt koka i 15- 20 minuter
– Häll i grädden och låt koka upp i ca 5 minuter
– Servera med kokt potatis och en god sallad

Så här gör du den i slowcooker
– Bryn köttet i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen. Bryn även baconbitarna.
– Lägg ner kött, bacon, motötter, champinjoner, oxfond, timjan och 1 dl vatten (istället för 2,5 dl)
– Kör på LÅG i 5-7 h
– Häll i grädden och kör sedan på HÖG i 30-45 minuter medan du kokar potatisen

I november kommer min slowcookerkokbok 🙂 nu kan du förbeställa den via Isaberg Förlag HÄR. Den kommer säljas via Bokus och Adlibris när den släpps.

Följ mig på Instagram och Facebook för mer matlagning i vardagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *