Om någon skulle fråga mig hur höst smakar skulle jag säga att det är denna gryta! Jag lyckades äntligen ta mig ut i skogen och hittade trattkantareller. Att vara ute i skogen och plocka svamp är för mig total mindfullness. Hjärnan är bara inställd på att leta svamp och sedan lyckan när man ser de små rackarna… och så är det ju gott till typ allt…
Nu hade jag vildsvin i denna gryta men man kan ha älg eller nöthögrev också.
Lindas mathörna på Facebook och Instagram

Vildsvinsgryta med kantareller
6-8 portioner
800 g grytbitar av vildsvin (eller älg eller högrev)
ca 1 liter kantareller (jag blandade i champinjoner oxå)
2 morötter, skivade i slantar
1 gul lök
1, 5 dl vatten
1 dl rött vin eller matlagningsvin
1 kalvbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
2 msk tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk timjan
2 msk svartvinbärsgele
Salt och peppar
Att ha i senare:
2 dl grädde
Gör så här:
Bryn köttet i stekpanna i smör. Stek svampen tills vätskan har kokat bort och lägg ner den hackade löken, ha i smör och fräs lök och svamp någon minut.
Lägg ner allt i sin slowcooker förutom grädden. Sätt på låg i ca 6 h. Häll i grädden och sätt på hög i 30 minuter.
Servera med hemma gjord potatismos, gräddsås, svartvinbärsgelé och grönsaker
One week of slowcookingrecept
Dag 1- Pulled pork a la kebab
Dag 2- Köttfärssås
Dag 3- Köttfärsgryta med svartvinbärssaft, svamp och creme fraiche
Dag 4- Grekisk linssoppa
Dag 5- Tacogryta med potatis
Dag 6- Grekisk allt-i-ett gryta med fetaost och oliver
Dag 7- Lammlåda med potatis och tomat
- Nya slowcookingkokboken ”Slowcooking i vardagen” är här- Den går nu att beställa via Isaberg, Bokus, Adlibris eller där böcker säljs på nätet 😍😍
- Nu sätter vi slowcooking på kartan med en egen slowcookingdag! 23 sep kör vi!
- Jag ska laga mat och prata slowcooking på bokmässan

0 comments on “Vildsvinsgryta med kantareller i slowcookern”Add yours →