Dag 6- Grekisk allt-i-ett gryta med fetaost och oliver

Om man inte har provat så mycket matlagning i slowcookern och undrar hur bra det kan bli- detta receptet är svaret på den frågan 🤩.

  1. Den är en allt-i-ett rätt vilket innebär att du behöver inte koka ris eller pasta till utan det är verkligen bara att äta den när du kommer hem.
  2. Den tar 8-10 h på sig att bli klar så du kan utan problem låta den stå en hel dag medan du gör annat (jag hjälpte en vän att flytta).
  3. Den är SÅÅ GOOODD!

Jag kom verkligen hem efter att ha burit många saker och var helt slut och det var bara att sleva upp, lägga på fetaost och oliver och äta… jag ÄLSKAR min slowcooker!

Grekisk allt-i-ett gryta med fetaost och oliver
6-8 portioner

Ingredienser grytan

1 kg grytbitar av nöt
6 potatisar, skalade och skurna i mindre bitar
1 zucchini, skuren i mindre bitar
1 grön paprika, skuren i mindre bitar
1 röd paprika, skuten i mindre bitar
2 burkar (a 400 g) krossade tomater
3 dl matlagningsvin, rött
2 tsk pressad citron
4 msk tomatpuré
2 köttbuljongtärningar
1 dl vatten
2 tsk paprikapulver
1 msk oregano
1 tsk lökpulver
1,5 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Till servering
Blandade grekiska oliver
200 g fetaost
Ett gott bröd

Gör så här:

  • Bryn köttbitarna runt om i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen.
  • Lägg ner köttet i slowcookern och lägg i resten av ingredienserna och rör om.
  • Kör på LÅG i 8-10 h eller HÖG i 5-7 H.
  • Servera med smulad fetaost, oliver och ett gott bröd

Veckans One week och slowcookingrecept

Dag 1- Pulled pork a la kebab
Dag 2- Köttfärssås
Dag 3- Köttfärsgryta med svartvinbärssaft, svamp och creme fraiche
Dag 4- Grekisk linssoppa
Dag 5- Tacogryta med potatis

psst…i vinter kommer även min ljudbok om slowcooking…

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *