Dag 1- One week of slowcooking: Kebab

Detta var dag 1 av min utmaning- One week of slowcooking. En vecka med olika rätter som jag kör med slowcookern. Igår preppade jag denna pulled pork a la kebab och ställde in i kylen och imorse körde jag igång den och det blev middagen.

Ikväll preppade jag köttfärssåsen som får gå imorgon. Nu kommer jag ha sjukt mycket mat i kylen 😂 men nästa vecka drar jag ju till Göteborg och bokmässan så då är det bra att ladda frys och kyl till familjen.

Jo, alltså bokmässan!! Pepp och nervös på samma gång (den bästa bladningen) 🤩 jag ska alltså hacka stuff och prata slowcooking med Alexandra Zazzi! Sjukt kul och om du är där, kom och säg hej! Jag ska även passa på att bara gå runt och gå på alla seminarium jag hinner… Du kan ju även se alla seminarium via Bokmässan Play!

Men tillbaka till maten 🤩

Hittade ingen fläskkarré så körde på picnicbog och det blev jättebra det med. Prisvärt då det var kampanj på den där jag handlade.

Jag utgick ifrån detta recept men som med alla gånger jag lagar mat så blir det lite vad som finns i skåpen.

PS: du har väl inte missat min tävling på Facebook där du kan vinna min kokbok ”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga”

Ingredienser
1 kg picnicbog eller skinkstek

Sås:
0,5 dl ketchup
4 msk vitvinsvinäger
0,5 pressad citron
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen korianderpulver
1 tsk vitlökspulver
1 krm kardemumma
1,5 tsk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
1 krm cayennepeppar
0,5 tsk mald kanel
2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Till servering
– Libabröd
– Kebabsås (provade nya milda kebabsåsen från Schysst Kök…. den var grym!)
– Sallad, tomat, gurka, rödlök (eller såklart picklad rödlök i mitt fall)

Gör så här:
– Bryn köttet i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen
– Blanda ihop ingredienserna och häll såsen över köttet
– Kör på LÅG i 8-10 h eller HÖG i 5-7 h
– Dra eller tryck isär köttet och låt stå medan du förbereder resten av ingredienserna.

– Servera med tillbehören

NYHET! Nu är den nya boken ”Slowcooking i vardagen” här! Det är min andra kokbok om slowcooking och de enda svenska kokböcker som går att få tag på om slowcooking.

Den går nu att beställa via Isaberg, Bokus, Adlibris eller där böcker säljs på nätet0 comments on “Dag 1- One week of slowcooking: KebabAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.