Dag 5- One week of slowcooking: Tacogryta med potatis och majs

Nu är vi inne på dag 5 i min One week of slowcooking 😊

Jag blir sååååå glad när ni meddelar vad ni lagar denna vecka! Fått veta att ni lagat denna mustiga köttfärssoppa, chili con carne och sweet chilikycklingen med jordnötssmör.

Tacogryta med potatis och majs
4-6 portioner

500 g nötfärs
5 potatisar, skurna i mindre bitar
1 påse tacokrydda
1, 5 köttbuljongtärning
1 burk (400g) krossade tomater
3 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 liten burk majs, avrunnen
0.5 msk oregano
1 tsk salt

Gör så här:

  • Bryn färsen i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen.
  • Lägg ner resten av ingredienserna och rör om.
  • Kör på LÅG i 8-9 h eller HÖG i 6-7 h.
  • Rör om och servera med gräddfil och nachochips.

Veckans One week of slowcookingrecept

Dag 1- Pulled pork a la kebab
Dag 2- Köttfärssås
Dag 3- Köttfärsgryta med svartvinbärssaft, svamp och creme fraiche
Dag 4- Grekisk linssoppa

psst…i vinter kommer även min ljudbok om slowcooking…

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

0 comments on “Dag 5- One week of slowcooking: Tacogryta med potatis och majsAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *