Idag blev det en ny linssoppefavorit som jag lagade till den nya kokboken och som barnen blev helt förälskade i. Det är ju såklart högsta betyg så bara att göra igen… och igen… 😊
Soppan får smak av rosmarin och oregano och honung och sedan tillsammans med sältan av fetaosten och ett gott bröd så har du här receptet som kommer värma dig i höstblåsten.

Grekisk linssoppa med fetaost
4-6 portioner
3 dl röda linser, torkade
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
2 morötter, skalade och grovrivna
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
1 msk honung
1 msk äppelcidervinäger
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
Topping
Fetaost
Ett gott bröd, gärna grekiskt lantbröd
Gör så här:
– Lägg ner alla ingredienserna din slowcooker, förutom fetaosten, och rör om.
– Kör på LÅG i 8-10 h eller HÖG i 5-7
– Servera med smulad fetaost på toppen och ett gott bröd
Slowcooking 2021!! Detta händer 🙂
- Nya slowcookingkokboken ”Slowcooking i vardagen” är här- Den går nu att beställa via Isaberg, Bokus, Adlibris eller där böcker säljs på nätet 😍😍
- Nu sätter vi slowcooking på kartan med en egen slowcookingdag! 23 sep kör vi!
- Jag ska laga mat och prata slowcooking på bokmässan
och sen i vinter kommer även min ljudbok om slowcooking…
Ny kokbok i sep Nu sätter vi slowcooking på kalendern! Slowcooking på bokmässan
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” finns att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook
0 comments on “Dag 4- One week of slowcooking: Grekisk linssoppa med fetaost”Add yours →