Dag 4- One week of slowcooking: Grekisk linssoppa med fetaost

Idag blev det en ny linssoppefavorit som jag lagade till den nya kokboken och som barnen blev helt förälskade i. Det är ju såklart högsta betyg så bara att göra igen… och igen… 😊

Soppan får smak av rosmarin och oregano och honung och sedan tillsammans med sältan av fetaosten och ett gott bröd så har du här receptet som kommer värma dig i höstblåsten.

Grekisk linssoppa med fetaost
4-6 portioner

3 dl röda linser, torkade
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
2 morötter, skalade och grovrivna
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
1 msk honung
1 msk äppelcidervinäger
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar

Topping

Fetaost
Ett gott bröd, gärna grekiskt lantbröd

Gör så här:
– Lägg ner alla ingredienserna din slowcooker, förutom fetaosten, och rör om.
– Kör på LÅG i 8-10 h eller HÖG i 5-7
– Servera med smulad fetaost på toppen och ett gott bröd

Slowcooking 2021!! Detta händer 🙂

och sen i vinter kommer även min ljudbok om slowcooking…

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” finns att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

0 comments on “Dag 4- One week of slowcooking: Grekisk linssoppa med fetaostAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *