Slowcookingdagen 23 september!!

Det finns ju dagar för allt- förutom de klassiska dagarna som jul, påsk, midsommar och alla helgons dag så finns t ex köttbullens dag 23 augusti, alla hundars dag 26 augsti, flourtantens dag 1 sep och kanelbullens dag 4 oktober. Det finns till och med en dag för degraderingen av pluto som planet (24 augusti) 😂😂

Det är nu dags för slowcookingdagen!!! Den kommer nu att firas 23 september och markera startskottet för mustiga grytor, varma soppor och en armé andra rätter som gör att vi som älskar slowcooking blir lyckliga i själen.

23 september tyckte jag var en bra dag av flera skäl:
– Det börjar kännas i luften att hösten är på väg, vi kanske tar på oss varmare jackor, en halsduk och grytor och soppor börjar byta ut sommarens sallader och grill.

– Höstdagjämningen, även om den varierar mellan den 22 och 23 september, vilket innebär att dag och natt är lika långa och efter denna dag så är det mer mörker än ljus på dagen. Detta pågår till och med vårdagjämningen då det vänder igen. Även detta ett tecken på att vi behöver mat som värmer i själen och ger oss kraft att ta oss igenom det mörkare halvåret.

Jag kommer fira denna dag på olika sätt, så håll utkik efter bus framöver 🙂

Så skriv in denna dag i era kalendrar så laddar vi!

Kanske vill du laga en köttfärsgryta med fetaost och potatis på slowcookingdagen 🙂

Nu är nya slowcookingkokboken ”Slowcooking i vardagen” här. Den går nu att beställa via Isaberg, Bokus, Adlibris eller där böcker säljs på nätet

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Slowcooking-i-vardagen-IV-1-725x1024.jpg
Slowcookingkokbok
Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

0 comments on “Slowcookingdagen 23 september!!Add yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *