Äppel- och päronpaj i Crock-Pot

den

Hej paj! Jag älskar dig!!! Ni som följt mig under sommaren vet att jag insåg att man inte bara kan, utan bör äta paj till frukost soliga dagar (och alla andra dagar)… vet inte hur många varianter jag gjort men ett antal olika bär har varit inblandade- hallon, blåbär, björnbär, jorgubbar, vinbär…

Nu börjar hösten komma och jag insåg att med väder behöver även pajen förändras, så säg hej till äppel och päronpaj med havretäcke… den blev SÅ GOD! 5 åringen åt upp halva och jag andra halvan och nu gör jag batch nr 2 så jag har frukost nästa vecka 🙂

Äppel- och päronpaj med havretäcke
4-6 portioner

Basen
3 äpplen
2-3 päron
1-2 msk sötning (jag använder sukrin mellis)
Kanel

Täcket
3 dl havregryn
1,5 dl havremjöl
0,75 dl sötning (jag använder Nick´s nya sötning)
0,75 dl smör
1 krm salt

Gör så här:
Skala äpplena och päronen och skär i mindre bitar, blanda runt och strö på sötning och kanel. Lägg ett bakplåtspapper i botten av din Crock-Pot och lägg ner fruktblandningen i botten.

Blanda ihop ingrediernserna till täcket och smula den över frukten. Lägg en träslev under locket så kondensen försvinner och kör på hög i 3-4 h.

Lyft ut och servera med vaniljkvarg (min frukost) eller glass (som efterrätt)

Glöm inte att följa mig på Instagram för mattips i vardagen

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Miss & Mr skriver:

  Hej Linda,

  Vi har en CPE modell och vilken inställning/schema väljer du ”höj” på 3-4 timmar? 🙂

  Hälsningar
  Miss & Mr

  1. Linda skriver:

   Hej 😊 denna paj är lite knepig i Expressen då det är svårt att ha locket på ”glänt” med en träslev som det går att göra i andra modeller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *