Köttbullar i gräddsås

Barnen har blivit förälskade i köttbullar i gräddsås från GOOH och jag blir då lätt besatt vid att försöka göra det själv. Jag gjorde köttbullarna i ugnen för att få en ”mittimellan” yta och gjorde sedan en gräddsås av pulversåsmix. Enkelt och gott och tillsammans med färskpotatis så var det supergott tyckte jag. Barnen gav den gott och mittimellan i betyg 🙂 de är min mest ärliga kritikerskara 😂

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress Här kan du läsa om mina kokböcker.

Köttbullar i gräddsås
4-6 portioner

600 g blandfärs

0,75 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
0,5 msk kinesisk soja
2 tsk lökpulver
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar

2 påsar gräddsås från pulver

Serveras med:
Kokt potatis
Lingonsylt
Gurka

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda ihop ströbröd, mjölk soja och kryddor i en bunke och låt stå i 5 minuter.
  • Blanda ner färsen och knåda runt ordentligt.
  • Rulla köttbullarna och lägg i en ugnsform och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter.
  • Vispa ihop såsen enligt instruktionerna på förpackningen.
  • Koka upp såsen och lägg sedan ner köttbullarna och servera.

Kokböcker och ljudbok från Lindas MathörnaLÄS MER HÄR

0 comments on “Köttbullar i gräddsåsAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *