Dag 7- One week of slowcooking: Lammlåda med potatis och tomat

Jag såg ett recept av Tareq Taylor på en lammlåda med potatis och tomat och tänkte – Det där kan bli en rikigt bra slowcookerrätt! Så nu blev den av 🙂

Detta är en allt-i-ett rätt som får stå och mumsa till dig hela dagen och sedan är det bara att sätta sig och äta! Detta var en perfekt avslutning på min ”One week of slowcooking”.

Glöm nu inte att på torsdag är det 23 september vilket från och med nu betyder SLOWCOOKINGDAGEN! Så ladda järnet denna vecka och glöm INTE att tagga mig, skicka meddelande, skriv ett brev, bara låt mig veta vad ni lagar!! Det är det bästa jag vet!! 🤩🤩🤩🤩🤩

Lammlåda med potatis och tomat
4-6 portioner

Botten
1 kg tunt skivad potatis
1 dl vatten
0,5 tsk salt

Färsen
800 g lammfärs
1 dl ströbröd
1,5 dl vatten
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 msk pressad citron
1 msk torkad persilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

På toppen
1 burk krossade tomater

3 tunt skivade vitlöksklyftor
3 skivade tomater
Lite salt, torkad persilja och svartpeppar

Gör så här:

– Skiva potatisen tunt- gärna med en mandolin. Lägg i botten av din slowcooker, salta och häll vatten över

– Blanda ihop ströbröd, vatten, pressad citron och kryddor och rör om. Låt stå några minuter. Blanda sedan i färsen och knåda runt så allt blandar sig. Tryck sedan ut färsen ovanpå potatisen.

– Lägg tunna skivor vitlök på färsen, ll över de krossade tomaterna och lägg på skivade tomater. Salta, peppra och strö lite extra torkad persilja över.

– Kör 8-9 h på låg eller 6-7 h på hög.

psst…i vinter kommer även min ljudbok om slowcooking…

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *