Vilka Crock-Pots använder jag och varför!

I betalt samarbete med Crock-Pot

Jag har lagat mig igenom dom flesta Crock-Pots och jag får ofta frågor om råd om vilken modell som skulle passa er. Så jag tänkte att jag ger här en liten överblick över olika modeller som jag använt och vad jag gillar med dem och för vilka de passar enligt mig.

Du får alltid 10 % rabatt på Crock-Pots när du handlar via Crock-Potshopen om du uppger Linda10% 🤩 så missa inte det om du är på väg att investera i en ny modell.

Crock-Pot 3,5 liters modell med keramikgryta
Passar för: den mindre familjen på 2-3 personer som inte behöver massa extra funktioner

Den första Crock-Pot jag använde var en superbasicmodell som jag fick i julklapp av min svärmor. Den var så bra och tjänade mig väl i många år. Det var en 3,5 liters och då var den inte digital som denna är . Jag är väldigt förtjust i keramikgrytorna, de håller så länge och går att diska i maskin. Det här var mitt första recept i denna 😍 en grymt god och enkel pulled chicken

Crock-Pot 4,7 liters modell med ledat lock
Passar för: familj på 3-4 personer,

Det bästa med den här är det ledade locket!! Det finns en sak som kan irritera mig och det är när jag lagar massa mat (läs: katastrofexploderat köket) och jag ska smaka eller röra eller allt är klart och jag VET INTE VAR JAG SKA LÄGGA LOCKET!! Det är kondens och det rinner och jag blir stressad. Men denna modell bara lyfter du upp locket som är fäst i grytan! Kärlek! Keramikgryta som lätt passar i diskmaskinen.

Den lilla söta 2,4 liters för det lilla hushållet
Passar för: 1-2 personer hushållet med mindre köksutrymme

Denna gav jag till min ena systerdotter när hon studerade och den är så himla söt och passar kanon i ett studentkök eller den lilla lägenheten. Keramikgryta som håller länge och är enkelt att diska.

Den gigantiska Crock-Pot 7,5 liters
Passar för: Den stora familjen, eller medelstora familjen som vill ha många matlådor.

När du vill laga mycket mat och har ett stort kök. Denna modell är gigantistk och perfekt för den stora familjen som har hungriga tonåringar. Jag använder den ofta när jag preppar matlådor, då kan jag ibland dubbla recepten och köra t ex köttfärssås så jag kan frysa in och ha många luncher eller middagar.

Här är några recept på rätter du kan dubbla och maxa matlogistiken med.

Crock-Pot multifunktionella 5,6 liters med stekmöjligheter, ugn mm
Passar för: 4-6 personer där man vill ha många funktioner

Den här är så bra för så mycket. När jag skaffar husvagn så är det en sådan här jag ska ha! Perfekt när man vill steka direkt i. Det är även en ugn och du kan ångkoka i den. Många som renoverar sitt kök har en sådan här modell för den fixar allt! Jag tycker just stekfunktionen i denna gryta är kanon!

Crock-Pot Expressen 5,6 liters- tryckkokare, slowcooker, ångkokare i ett
Passar för: Medelstor familj, 4-6 personer som vill ha möjlighet att laga mat snabbt eller långsamt

Detta är tryckkokaren som gjorde så tryckkokning sattes på kartan i Sverige. Jag älskar ju att laga mat långsamt men ibland lyckas man inte och då går det kanon att tryckkoka. Nästan alla rätter för slowcooking kan du köra snabbt med tryckkokning. En gryta som tar 6-8 h i slowcookern kör du på 45-50 minuter i tryckkokaren. Du kan även steka direkt i grytan och ångkoka. Här kommer du till massa recept för tryckkokning.

Crock-Pot TurboExpress 5,6 l- modellen med allt!
Passar för: Medelstor familj som uppskattar många funktioner! Denna tryckkokar, slökokar, ångar, steker och sous vidar.

Tryckkoka en gryta, slökoka en soppa, ånga lax eller grönsaker, sous videa en köttbit- denna modell gör allt. Jag är för tillfället förälskad i denna pga turboknappen som gör att tryckkokningen går ännu snabbare. Den är sjukt elsnål oavsett vad du gör så denna har jag lagat med igenom hela elkrisen..

Crock-Pot Duraceramic 6 liter
Passar för:
medelstor familj som vill ha en enkel modell som också man kan steka i grytan på spisen

Detta var modellen som jag började använda efter min första modell och älskade att jag kunde steka i den. Du lyfter ur grytan och ställer på spisen så du slipper använda stekpanna. Den är väldigt enkel att använda och är enkel att diska. Jag tycker också att den är snygg att ha framme.

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking

”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag

28 comments on “Vilka Crock-Pots använder jag och varför!Add yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *