Vitlöksspäckad lammstek med potatis

Perfekt! Den blev perfekt! Jag har varit lite lat och inte använt termometer när jag gjort stek- så puckat! Det är ju så enkelt och allt blir underbart. Jag gillar mitt lamm rosa så jag tog den redan vid 58 grader- det tog ca 2 h i Crock-Poten. Även potatisen gjorde jag i min andra Crock-Pot.

Allt blir så enkelt när man ska bjuda på middag och man gör allt i pottan. Du slipper stå och ha panik sista halvtimmen innan gästerna kommer, allt är klart redan 🙂 så du kan hacka en sallad eller vispa ihop en rödvinssås (som med fördel görs på skyn från lammet) i lugn och ro…

Vitlöksspäckad Lammstek
1 kg lammstek
1 msk salt
4 vitlöksklyftor
Peppar

Gör så här:
Gnid in steken med salt och peppar, bryn steken i smör i stekpanna eller direkt i din Crock-Pot. Ta en kniv och skär skåror där du trycker ner vitlöksklyftorna. Använd termometer för att möta köttets innertemperatur. Lamm rekommenderas ha mellan 60-70 grader. Jag körde till 58 grader då jag vill ha den rosa. Det tod ca 2 h på låg.

Potatis:
Lägg ner potatisen i din Crock-Pot och häll över olja, salt och antingen vitlökspulver eller pressa över en vitlöksklyfta. Kör på låg i 6-8 h.

Viktväktarna: 125 g lammstek utan fett- 2 SP

Potatisen: 4 SP för 2 potatis, lägg till för olja

Slowcookingkokböcker -läs mer här

4 comments on “Vitlöksspäckad lammstek med potatisAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.