Glöggkokt pulled beef med picklad rödlök och vitlöksfräst grönkål

Denna är en klassiker och ett av mina mest lagade recept 🙂 It makes total sense 🙂 Glöggen och rödlöken och grönkålen och mört kött och allt är bra med världen igen…. På små ciabattabröd så kan man även göra denna som snittar på en buffé eller som förrätt. Blir väldigt snyggt!! Och sa jag att det är vansinnigt gott?!?!

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder

Det är några moment men om du gör rödlöken dagen innan och köttet tar typ 1 min att förbereda så är det egentligen bara att steka grönkål och rosta bröd kvar.. det klarar man nog även i juletider.

Glöggkokt pulled beef med picklad rödlök och vitlöksfräst grönkål
6-8 portioner som ensam måltid. 10-12 portioner på julbordet

1 kg högrev
3 dl glögg
1 tsk salt
1 msk paprikapulver
1 msk sriracha
1 msk balsamvinäger
1 tsk malen ingefära
2 msk farinsocker

Gör så här:
Lägg ner köttet i slowcookern och häll över glöggen. (vill du steka köttet först så gör det men det behövs inte)

Blanda ihop de torra kryddorna med sockret och häll över köttet. Sätt på låg i 6- 8 h.

Picklad rödlök (görs gärna dagen innan)
3 rödlökar
2 dl ättikssprit
1 dl vatten
2, 5 dl socker
0, 5 msk salt

Skala och skiva löken tunt med en mandolin eller liknande. Häll ner vatten, ättikssprit, socker och salt i en kastrull och koka upp. När salt och socker löst sig så häll lagen över rödlöken och låt svalna. Ställ in i kylen och låt stå.

Vitlöksfräst grönkål

En stor bunt grönkål
1 finskivad vitlöksklyfta
Salt
Rapsolja (kanske med chilismak 😉 )

Gör så här

Skär kålen i mindre bitar. Värm en stekpanna på medelhög värme och lägg ner vitlök och grönkål salta.Stek några minuter tills kålen är mjuka. Rör om så inte vitlöken bränns.

Rosta ciabattabröd och servera allt tillsammans med någon god sås. Chilibearnaisesås tyckte jag var väldigt gott eller någon god vitlöksdressing.

Reklam för mina kokböcker

Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna
Slowcooking och tryckkokning- en introduktion och 80 recept som alla kan laga – Köp den på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

7 comments on “Glöggkokt pulled beef med picklad rödlök och vitlöksfräst grönkålAdd yours →

  1. Underbart gott😋 min kräsna dotter älskade köttet fast med andra tillbehör. Lagat detta flera gånger nu i vinter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *