Ragu med citron, vitlök och rosmarin och uppdaterad kokbok med tryckkokning

Innehåller reklam för min uppdaterade kokbok med tryckkokning

Det är sååååååå många som har önskat en kokbok för tryckkokning och vi kom helt enkelt på den brillianta iden att uppdatera min första kokbok – Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga– med tryckkokning. Och så fick den också en ny fin framsida 🥰

Jag har lagt in ett intro specifikt om tryckkokning, uppdaterat nästan alla recept med tryckkokningsinstruktioner och la till tre recept enbart för tryckkokning 🤩 det känns så roligt att kunna erbjuda den första kokboken med tryckkokning på svenska så jag hoppas verkligen att ni kommer uppskatta den alla tryckkokarfantaster 😊

Köp den på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Men nu ska vi prata om denna underbara ragun!

Den här rätten är ren och skär magi! En sådan här rätt gör sig perfekt för att lagas i en slowcooker eller tryckkokare, smakerna utvecklas och den smakar bättre efter en natt i kylen. Smaker utvecklas nämligen när kryddor och de andra ingredieserna lagas, sedan kyls ner och sedan hettas upp igen.

Inte jättedyra ingredienser men kvalar lungt in på en bjudmiddag! Servera med lite lyxigare pasta, lite citronrasp, ett gott bröd och en fräsch sallad så är festmiddagen klar!

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder

Ragu med citron, vitlök och rosmarin
6-8 portioner

1 kg högrev av nöt eller kalv
2 gula lökar, hackade
4 vitlöksklyftor, hackade
2 morötter, skalade och skurna i småbitar
0,5 persiljerot, skapad och skuren i småbitar
2 burkar krossade tomater a 390 g
3 msk tomatpuré
2 köttbuljongtärningar
1 msk honung
1 citron, rasp och saft
2 tsk torkad rosmarin
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar

olja eller smör att steka i

Gör så här

 • Bryn lök och vitlök på medelvärme i olja eller smör i en stekpanna eller direkt i din slowcooker/tryckkokare om den har den funktionen.
 • Lyft ur lök och vitlök och bryn sedan köttet ordentligt runt om. (Detta ger, enligt mig, en godare smak, men man kan hoppa över att steka köttet om man vill)
 • Lägg ner alla ingredienser i grytan och kör enligt följande
  • LÅG i 8-10 h
  • HÖG i 6-7 h
  • MEAT/STEW i 50 minuter i tryckkokaren
 • Lyft ur köttet och lägg i en djup tallrik, ta två gafflar och dra isär köttet ordentligt. Lägg sedan ner köttet och kör på LÅG i 30 minuter medan du kokar pastan.
 • Servera med lite lyxigare pasta, lite citronrasp, ett gott bröd och en fräsch sallad

Kokböcker och ljudbok från Lindas MathörnaLÄS MER HÄR

0 comments on “Ragu med citron, vitlök och rosmarin och uppdaterad kokbok med tryckkokningAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *