Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin i slowcooker/tryckkokare

En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Jag åt den som en soppa en dag med gott bröd och min son sörplade i sig halva såsen bara som en soppa. Röd vin, bacon, högrev, morot, persiljerot, timjan… det blir bara magi!

Elmo skulle såklart överse att allt gick bra till 😂 se bild på det längre ner…

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder

Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
6-8 portioner

1 kg högrev, skuren i bitar
2 pkt bacon, klippt i mindre bitar
1 gul lök, hackad
4 vitlöksklyftor, hackade
2 morötter, skalade och skurna i bitar
0,5 persiljerot, skalad och skuren i mindre bitar
250 ml rött vin eller rött matlagningsvin
1 msk rödvinsvinäger
1,5 tsk torkad timjan
1,5 msk tomatpuré
2 msk oxfond
2 dl vatten
Vitpeppar
Salt

Smör att steka i

På slutet
1,5 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde

Gör så här:

  • Bryn köttet i en stekpanna eller direkt i din slowcooker/tryckkokare om den har den funktionen.
  • Lyft ur köttet och bryn lök, vitlök och bacon några minuter.
  • Häll i resten av ingredienserna och kör enligt följande
    • LÅG i 8-9 h
    • HÖG i 6-7 h
    • MEAT/STEW i 50 min i tryckkokare
  • När det är dags att äta, häll i grädden och kör på SLOWCOOK HÖG i 30 minuter.
  • Servera med ugnsbakad potatis eller kokt ris, ett gott bröd och en fräsch sallad.
Det ser bra ut matte! Du kan gå bort nu så jag kan provsmaka…

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna

Slowcooking och tryckkokning- en introduktion och 80 recept som alla kan laga – Köp den på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking

”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

0 comments on “Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin i slowcooker/tryckkokareAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *