Om någon skulle fråga mig hur höst smakar skulle jag säga att det är denna gryta! Jag lyckades äntligen ta mig ut i skogen och hittade trattkantareller. Att vara ute i skogen och plocka svamp är för mig total mindfullness. Hjärnan är bara inställd på att leta svamp och sedan lyckan när man ser de små rackarna… och så är det ju gott till typ allt…
Nu hade jag vildsvin i denna gryta men man kan ha älg eller nöthögrev också.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Läs om mina slowcookingkokböcker här.
Vildsvinsgryta med kantareller
6-8 portioner
800 g grytbitar av vildsvin (eller älg eller högrev)
ca 1 liter kantareller (jag blandade i champinjoner oxå)
2 morötter, skivade i slantar
1 gul lök
1, 5 dl vatten
1 dl rött vin eller matlagningsvin
1 kalvbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
2 msk tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk timjan
2 msk svartvinbärsgele
Salt och peppar
Att ha i senare:
2 dl grädde
Gör så här:
Bryn köttet i stekpanna i smör. Stek svampen tills vätskan har kokat bort och lägg ner den hackade löken, ha i smör och fräs lök och svamp någon minut.
Lägg ner allt i sin slowcooker förutom grädden. Sätt på låg i ca 6 h. Häll i grädden och sätt på hög i 30 minuter.
Servera med hemma gjord potatismos, gräddsås, svartvinbärsgelé och grönsaker
One week of slowcookingrecept
Dag 1- Pulled pork a la kebab
Dag 2- Köttfärssås
Dag 3- Köttfärsgryta med svartvinbärssaft, svamp och creme fraiche
Dag 4- Grekisk linssoppa
Dag 5- Tacogryta med potatis
Dag 6- Grekisk allt-i-ett gryta med fetaost och oliver
Dag 7- Lammlåda med potatis och tomat
Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Vet du inte var du ska börja? Vill du se bredden av allt du kan laga i din slowcooker? Då är detta kokboken för dig.
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Hur får du vardagslogistiken att går ihop? Denna bok hjälper dig till en godare och mindre stressad matvardag
”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Kaloriberäknade recept som gör dig lycklig.
Ljudbok ”Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag” finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.
Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking
0 comments on “Vildsvinsgryta med kantareller i slowcookern”Add yours →