Slowcookingskolan del 7- för dig som inte gillar att laga mat

Det kanske inte är en nyhet att jag älskar att laga mat, man har nog inte en matblogg annars. Även när jag bodde själv så kunde jag lungt stå i timmar och laga mat och experimentera med nya maträtter.

Men jag vet att det finns många som bara vill att allt ska vara klart och även om man uppskattar god mat så är man inte intresserad av att lägga massa tid på att laga den. Eller så tycker man bara det är tråkigt att laga mat. Oavsett så finns det massa mat du kan laga väldigt enkelt i slowcookern och fördelen när du lagar mat i slowcookern så behöver du inte stå vid spisen och passa något. Du lägger i lite ingredienser och sedan kan du äta när det är klart och tiden däremellan är fritt för annat.

Så denna del av slowcookingskolan är till för dig som bara vill ha maten klar men ändå vill ha variation.

Tips för dig som vill göra matlagningen så enkel som möjligt:

Kryddor– köp massor av torkade kryddor! Du kan ersätta hackade lökar med lökpulver och hackade eller pressade vitlöksklyftor med vitlökspulver. Då tas ett gäng moment bort och du kan bara hälla i kryddor som blir väldigt goda och du kan variera mycket. En pastasås kan varieras mycket om du har i timjan, oregano eller basilika.

Grönsaker– Kör färdigrivna morötter och släng ner i pastasåser eller köp frysta grönsaker som du kan slänga ner. Det blir enkelt och det behövs inte så mycket skalande och hackande.

Buljonger och fonder– med en buljongtärning eller fond så får maten olika smak med garanterad minimal insats. Bunkra upp med ett gäng olika t ex grönsaksbuljong, köttbuljong, hönsbuljong och fiskbuljong så klarar du dig ett tag.

Recept som är enkla att laga:

Pulled– ner med en köttbit och häll över en sås. Du kan t ex lägga ner 1 kg fläskkarré och sedan en BBQ-sås som du gillar och sedan kör du bara den på LÅG i 7-8 h så är det klart. Här kommer några superenkla pulled recept

Pulled beef med kebabtema- enkla ingredienser som du sedan kan slänga på ett libabröd och göra kebabpizza på.

Pulled pork med hoisinsås– en fläskkarré eller fläskytterfilé och en flaska hoisinsås- Done!

Pulled pork i teriyakisås och zucchini– 3 ingredienser- Fläskkarré eller fläskytterfilé och en flaska teriyakisås och på slutet lägger du ner skivad zucchini så fick du in lite grönsaker oxå 😊

Pulled pork i pesto– så galet enkelt och du kan även köra denna med kycklinglårfileer. Variera mellan grön och röd pesto. Ät den med pasta, i wrap, med ris eller klyftpotatis.

Pulled pork med tacosås– en fläskkarré eller fläskytterfilé, tacosås och lite kryddor- Ät den med ris, i tortilla eller med nachochips

Annat enkelt

Kyckling med citron och honung- bara lägg ner kycklingen med honung, citron och lite kryddor och kör igång.

Enkel tacogryta med sötpotatis– med färdig tacomix och lite kryddor och en sötpotatis så får du en supergod gryta som du äter med t ex nachochips, gräddfil och grönsaker.

Tomat och morotsoppa med bacon och fetaosttopping- gör en bassoppa och toppa sedan med mumsiga, enkla saker. Du kan byta ut bacon mot parmaskinka, salami eller stekta bitar av chorizo.

Linsbolognese med mango chutney- vegetarisk sås som tar 5 minuter att preppa

Här finns också ett samlinginlägg för recept med enbart 2 ingredienser– kyckling, kött och veggo

Hoppas du fått lite inspiration nu och hör av dig om du har mer frågor om hur du ska lyckas med matlagningen i slowcookern.

Tips: Min kokbok ”Slowcooking i vardagen” är uppbyggd för att göra vardagsmatlaningen så enkel som möjligt och jag har i stort sett i alla recept utgått från torkade kryddor och buljonger.

2 comments on “Slowcookingskolan del 7- för dig som inte gillar att laga matAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *