Pulled pork med pesto i slowcookern

Alltså detta var en av de bästa idéer jag haft på länge! Så löjligt enkelt och så himla gott. En burk pesto och en fläskytterfilé (går jättebra med fläskkarré också). Idag gjorde jag dubbel sats så jag har att äta några dagar. Så skönt att ha sån här mat redo i kylen när det är varmt, då är det bara att snabbt fixa till lunchen när köttet är klart redan.

Jag har ätit denna nu i wrap med tortillabröd, med pasta, med ris och sallad och som i detta recept (vilket är min absoluta favorit) i libabröd med fetaost, tomat, rödlök och bladspenat som du steker i en stekpanna tillsammans med en gazpacho (recept kommer)… happy place!!

Pulled pork med pesto
6 portioner

1 kg fläskytterfilé eller fläskkarré
1 burk pesto genovese (pesto med parmesan i)

Bryn köttet runt om i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen. Häll i peston och kör på LÅG i 5-7 h eller HÖG i 3-4 h. Tryck sönder köttet och blanda om så köttet får dra åt sig av såsen som bildas av köttsaften och peston.

Stekt libabröd med pulledpork
4 bröd (4-6 portioner)

Pulld pork med pesto
4 stora libabröd
150 g fetaost
3 tomater, skivad
1 stor rödlök, tunt skivad
Bladspenat

Gör så här:
Lägg lite smör i stekpannan och sätt på medelhög värme. Lägg ner libabrödet och lägg på halva brödet pulled pork, smulad fetaost, skivad rödlök, skivad tomat och bladspenat. Vik i hop och stek några minuter på ena sidan, vänd sedan och stek på andra sidan.


Slowcookerkokboken

Slowcookerkokboken finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

1 comment on “Pulled pork med pesto i slowcookernAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *