Som söndagssteken med gräddsås fast i pulled form och grädden blandas i på slutet. Jag har en förkärlek för kött och plommon. Det var en klassiker hemma hos mig då mamma ofta lagade söndagsstek i alla typer av former. Detta blev en kanongod variant där jag kör högrev till pulled tillsammans med torkade frukter och sedan har jag i grädde på slutet.
Här finns lite andra recept med samma tema
![](https://lindasmathorna.se/wp-content/uploads/2022/01/pulled-beef-med-torkad-frukt1-1024x855.jpg)
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder
Pulled beef med aprikos, plommon, äpple och päron i slowcookern
6 portioner
1 kg högrev
ca 200 g torkade frukter (jag hittade en påse med blandade frukter men du kan använda blanda som du vill)
1 msk kinesisk soja
2 dl vatten
1,5 msk oxfond
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk salt
På slutet
3 dl grädde
Gör så här
- Bryn kötter runt om så den får ordentlig yta, antingen i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
- Lägg ner köttet i din slowcookergryta och häll på resten av ingredienserna.
- Kör på LÅG i 8-10 h eller HÖG i 6-7 h.
- Lyft ur köttet och dra isär köttet med två gafflar, lägg tillbaka köttet i slowcookern och häll på grädden.
- Kör på HÖG i 30 minunter.
- Servera med potatismos eller klyftpotatis och en god sallad.
![](https://lindasmathorna.se/wp-content/uploads/2022/01/pulled-beef-med-torkad-frukt2-683x1024.jpg)
Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking
”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag
![](http://lindasmathorna.se/wp-content/uploads/2022/04/slowcookerkokbok-1152x1536282297789852135621448087.-768x1024.jpg)
![](http://lindasmathorna.se/wp-content/uploads/2022/08/komiformkokbok-860x1024.jpg)
![](http://lindasmathorna.se/wp-content/uploads/2022/10/slottsdrakenskokbok1.jpg)
hejsan
Dum fråga kanske men vad ska jag göra med de torkade frukterna? Ska de stoppas in i köttet eller ? Verkar supersmarrigt så vill gärna prova 🙂
Hej Emelie 😊 ingen dum fråga. Du lägger dem runt om köttet.