Pulled beef med aprikos, plommon, äpple och päron i slowcookern

Som söndagssteken med gräddsås fast i pulled form och grädden blandas i på slutet. Jag har en förkärlek för kött och plommon. Det var en klassiker hemma hos mig då mamma ofta lagade söndagsstek i alla typer av former. Detta blev en kanongod variant där jag kör högrev till pulled tillsammans med torkade frukter och sedan har jag i grädde på slutet.

Här finns lite andra recept med samma tema

Pulled beef med aprikos, plommon, äpple och päron i slowcookern
6 portioner

1 kg högrev
ca 200 g torkade frukter (jag hittade en påse med blandade frukter men du kan använda blanda som du vill)
1 msk kinesisk soja
2 dl vatten
1,5 msk oxfond
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk salt

På slutet
3 dl grädde

Gör så här

  • Bryn kötter runt om så den får ordentlig yta, antingen i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
  • Lägg ner köttet i din slowcookergryta och häll på resten av ingredienserna.
  • Kör på LÅG i 8-10 h eller HÖG i 6-7 h.
  • Lyft ur köttet och dra isär köttet med två gafflar, lägg tillbaka köttet i slowcookern och häll på grädden.
  • Kör på HÖG i 30 minunter.
  • Servera med potatismos eller klyftpotatis och en god sallad.

Slowcookingkokböcker

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

2 comments on “Pulled beef med aprikos, plommon, äpple och päron i slowcookernAdd yours →

  1. hejsan
    Dum fråga kanske men vad ska jag göra med de torkade frukterna? Ska de stoppas in i köttet eller ? Verkar supersmarrigt så vill gärna prova 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.