Som söndagssteken med gräddsås fast i pulled form och grädden blandas i på slutet. Jag har en förkärlek för kött och plommon. Det var en klassiker hemma hos mig då mamma ofta lagade söndagsstek i alla typer av former. Detta blev en kanongod variant där jag kör högrev till pulled tillsammans med torkade frukter och sedan har jag i grädde på slutet.
Här finns lite andra recept med samma tema

Pulled beef med aprikos, plommon, äpple och päron i slowcookern
6 portioner
1 kg högrev
ca 200 g torkade frukter (jag hittade en påse med blandade frukter men du kan använda blanda som du vill)
1 msk kinesisk soja
2 dl vatten
1,5 msk oxfond
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk salt
På slutet
3 dl grädde
Gör så här
- Bryn kötter runt om så den får ordentlig yta, antingen i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
- Lägg ner köttet i din slowcookergryta och häll på resten av ingredienserna.
- Kör på LÅG i 8-10 h eller HÖG i 6-7 h.
- Lyft ur köttet och dra isär köttet med två gafflar, lägg tillbaka köttet i slowcookern och häll på grädden.
- Kör på HÖG i 30 minunter.
- Servera med potatismos eller klyftpotatis och en god sallad.

Nu är förbokningen för min nya kokbok ”Kom i form med din slowcooker” igång 🤩 Detta är en kokbok fylld av hälsosamma och kaloriberäknade recept. Förboka innan 20 september och få ett signerad bok och chans att vinna en Crock-Pot klicka här fär att förboka

Slowcookingkokböcker
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris



hejsan
Dum fråga kanske men vad ska jag göra med de torkade frukterna? Ska de stoppas in i köttet eller ? Verkar supersmarrigt så vill gärna prova 🙂
Hej Emelie 😊 ingen dum fråga. Du lägger dem runt om köttet.