Crockpot-Fläskkarré på en bädd av morot, äpple och katrinplommon

​En söndagsstek som smälter i munnen! Och eftersom jag inte förstekte köttet så tog denna rätt typ 8 min att förbereda…

Jag la köttet på en bädd av äpple, morot, lök och katrinplommon och sedan hällde jag över en marinad och sen fick den stå under eftermiddagen medan vi gjorde annat. Sen var det bara att koka potatisen och vispa ihop såsen (som jag gjorde med skyn som blev i pottan) och dö av matlycka! 😊❤

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Fläskkarré på en bädd av morot, äpple och katrinplommon

1 kg fläskkarré
2 äpplen
3 morötter
2 rödlökar
15 katrinplommon
1,5 dl vatten

Marinad
2 msk kinesisk soja
1 tsk ingefära
1 tsk vitlökspulver
2 msk vinbärsgele
1 msk äppelcidervinäger
2 tsk salt

Gör så här

 • Skala morötterna och äpplena och skär i bitar. Skär löken i bitar och lägg ner lök, äpple, morot och katrinplommon i crockpoten. Häll ner vattnet.
 • Lägg ner köttet ovanpå frukt och grönsaksbitarna. Blanda ihop marinaden och häll den över köttet.
 • Sätt på låg i 6- 7 h eller hög i 4- 5 h (min blev klar på hög i 4 h).
 • Servera med kokt potatis, sås, vinbärsgele och frästa grönsaker

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking

”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag

21 comments on “Crockpot-Fläskkarré på en bädd av morot, äpple och katrinplommonAdd yours →

 1. En annan som aldrig gjort stek förut i crock-pot, hur vet man när det är klart? Hur insåg du att din var klar efter 4 h

  Vänligen

  Malin

  1. Jag använder termometer nu för tiden, det är enklast och sen har jag lärt mig på ett ungefär… Men termometer är att rekommendera 😊

 2. Jag skall absolut pröva detta recept, med en möjligt skillnad nämligen lite mindre ingefära och att fräsa löken med mortlad svartpeppar samt gnugga karrén med grovt salt och låta stå i kylskåpet minst 12 timmar så köttet har en chans att suga in saltet för mer smak.
  Men mitt största problem är Karrén: Jag köpte samtidigt 2 st karréer och frös in den ena och lagade iordning den andra (väldigt enkelt som jag ofta gör, tärnad, fräst och sen på med lock och låt det sjuda klart utan extra vätska) men den hade så otroligt mycket senor och väldigt hårt och segt fett att det var svärtuggat intill obhagligt jobbigt… Så jag tänkte att jag tinar bit nr 2 och testar ditt recept, provar en skiva och om även denna bit är för seg (vilket jag utgår ifrån att den är då det vara samma batch från samma tillverkare inköpt samtidigt) så skär jag ned den i bitar och kör i matmixern och använder som en tjock sås (gravy) till rotmos men låter plommonen och morötterna vara omixade. Smaken lär forfarande vara din karré-smak vilken jag ser fram emot att smaka.

  1. Hej Per! Hoppas verkligen du vill prova och uppskattar detta recept. Iblang har man ju otur med kött, jag upplever samma med högrev ibland. Ofta blir det så mört att man jublar och ibland blir det bara supersegt… Lycka till 🙂

  1. Hej Kjell
   Aha, ibland kan köttet vara lite ”torrt” och inte slätta så mycket vätska. Ha i 1,5 dl vatten nästa gång i botten 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *