No waste slowcooking- tips och recept

Nu tycker jag att vi inför detta nya begrepp! No waste slowcooking är här för att stanna 🤩

Jag är uppforstrad av min mamma som är fördd 1938 och var ung under andra världskriget med matransoner och min familj skickade mat till våra släktingar i Norge som var under belägring. Här sländes ingenting, kokade man havregrynsgröt till frukost så blev det stekt havregrynsgröt till lunch. Så är jag uppfostrad och försöker tänka även nu, dock så är det inte alltid så lätt och vårat utbud är så stort så vi är inte tvingade att göra detta men det är ett stort problem att vi slänger så mycket mat. Så vi hjälps åt- det är så man gör 🥰 Här kan du läsa lite på livsmedelsverket om tips på minskat matsvinn

Hur kan du använda slowcookern för att laga mat med det du har? Det finns flera knep. Jag tänker att under några veckor så kommer jag ha en egen utmaning där jag ska i stort bara använda det jag har i kyl, frys och skafferi i några veckor för att verkligen ta hand om det jag har.

Tips 1: Gör en inventering vad du har hemma och sätt upp på kylen! Så här ser min lista ut

Tips 2: Skriv även upp vilka matlådor du har så du kommer ihåg- jag har lätt att glömma vad jag har i min iver att laga nya rätter och ibland är jag så trött att jag först efter jag micrat en pirog inser att jag hade en gryta med ris där i kylen.

Tips 3: Gör grytor och soppor! Du kan lätt byta ut ingredienser eller utesluta något som du inte har hemma. Är du osäker? Skriv vad du har hemma i kommentarerna så hjälper jag dig att klura ut ett recept 😊 Eller skriv dina egna bästa tips/recept på hur du tänker runt matsvinn. Jag kommer sammanfatta alla era tips och recept i ett stort inlägg i slutet av oktober.

Jag vill här slå ett extra slag för en app som jag har recept i som släpptes i år som heter Ingmar. Där du kan få inspiration utifrån vad du har hemma.

Här är ett gäng recept med ingredienser som många har hemma:

Köttfärssoppa med äpple och curry

Kycklinggryta med tomat, bacon och champinjoner

Linsbolognese med belugalinser

Morotssoppa med ingefära och chili

Här har du också tips om du kan tänka om du vill göra om ett favoritrecept till slowcookern

Nu ska har preppa en rödbetssoppa och en indisk linsgryta med äpple som ska köras imorgon 😊😊

Följ mig även på Instagram för mer vardagstips vad jag lagar under denna utmaning!

0 comments on “No waste slowcooking- tips och receptAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.