Hur gör jag om vanliga recept till min slowcooker?

Du har ett recept som du gjort massa gånger på spisen och nu vill du prova den i din slowcooker- hur gör man då?

Det finns vissa tumregler som finns så jag ska försöka hjälpa dig med dessa så du själv kan prova dig fram.

  1. Minska vätskan om det är en kött/kycklinggryta– Vätska kokar inte bort på samma sätt som i en gryta på spisen och köttet avger vätska. Jag brukar minska vätskan med 2-3 dl på ett vanligt 6-8 persons recept.
  2. Krydda lite mer- av någon anledning så behövs mer kryddor i slökokt mat så dra på lite extra med dessa
  3. Vissa grönsaker ska inte gå en hel dag om man vill att de tuggmotstånd: broccoli, blomkål, gröna bönor, paprika, zuccini. Lägg isåfall i dem ca 30 min innan allt är klart så brukar det bli bra
  4. Stek alltid lök innan– rå lök i slökokaren brukar ge av sig en liten besk eftersmak

Tillagningstider att gå efter:

  • Är det gryta med t ex grytbitar så skulle jag köra den 6-8 h på låg
  • Är det rotfrukter i så måste den gå ca 7-8 h (t ex morötter, potatis, palsternacka).
  • Kycklinggrytor: Är det kycklingfilé- kör ca 2 h på låg, är det kycklinglårfilé- kör 3-5 h på låg.
  • Pulled- beror på storlek av köttbiten. Har du en väldigt stor bit, dela den i två delar. Ca 1 kg köttbit- 5-7 h på låg.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

Här är några recept som jag gjort om från ”vanliga” recept

Köttgryta med rödvin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *