Slökokt Kebablimpa med rödbets- och granatäppelsallad

Okej, detta är min nya obsession… Köttfärslimpa GOES kebab!! What can go wrong? Så med inspiration från Zeinas Kitchen och sen slökokifiera den?? (är det ett ord? Det borde vara det iallafall 😂😂😂😂) Då blir det alla fall så här!

Tricket med att få en bra konsistens när du konverterat en form av köttfärslimpa till slökokaren är att göra färsen väldigt lös, då blir det suverän konsistens. Om du dock följer receptet på ”vanliga” recept så blir den lätt väldigt kompakt.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

Kebablimpa
8 portioner
1 kg köttfärs (valfri sort)
1 dl ströbröd
1 dl vatten
2 dl mjölk (eller 1 dl mjölk och 1 dl grädde)
2 tsk vitvinsvinäger
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk torkad persilja
1 msk sumak (lite speciell krydda, hoppa över om du inte ha den)
1 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
1 krm av vardera kryddor: kardemumma, kanel, malen ingefära
1,5 tsk salt
Peppar

Tillbehör:
3-4 paprikor
Tomat (hela cocktailtomater eller 3 tomater delade i klyftor)

Serveringsförslag:
Rödbetssallad med granatäpple (Do it, do it, do it!! Se recept längre ner i inlägget)
Bulgur
Tzatsiki
Hummus
Libabröd

Gör såhär:
Blanda först ströbröd och vätska i en bunke och låt stå några minuter så det sväller. Finhacka lök och blanda ner tillsammans med vitlök och kryddorna. Lägg ner färsen och blanda ordentligt. Lägg ner färsen och forma till en limpa och lägg ner grönsakerna vid sidan om.

Kör på låg i 5-6 h eller hög i 4-5 h

Rödbetssallad med granatäpple
1 förpackning färdigkokta rödbetor
0,5 mandolinskivad rödlök
1-2 dl granatäppelkärnor (beroende på hur mycket man gillar det, jag tar 2 dl :))
1 tsk olivolja
0,5 pressad citron
Spiskummin
Salt

Gör så här:
Skär rödbetorna i mindre bitar, skiva rödlöken och blanda ihop i en skål. Pressa över citron, häll i olja och kryddor och blanda sedan ner granatäppelkärnorna.